Ανασχηματισμός έρχεται και δεν σώζει το δικομματικό καράβι που βουλιάζει, μαζί με τα σωσίβια..

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Πιστεύουν πως μόνη λύση είναι ο ανασχηματισμός να αντιστραφεί το κλίμα. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν διανοούνται να αντιμετωπίσουν τις διπλές εκλογές του Μαΐου με μία κοινωνία σε αποσύνθεση…

Ανίκανοι να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή κίνηση πέρα των φόρων, σκέφτονται μόνο τερτίπια και τεχνάσματα για να κρατηθούν στην εξουσία.

Σκέφτηκαν τη λίστα για τις δημοτικές εκλογές για να σπάσουν την οργή του κόσμου που θα εκφραζόταν στους δικούς τους χρωματισμένους Δήμους και περιφέρειες. Δεν τους βγήκε.

Σκέφτηκαν να βάλουν τις ευρωεκλογές στη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών για να ποντάρουν στην αποχή… αντίθετα συσπείρωσαν όλους αυτούς που θέλουν να τους μαυρίσουν.

Και στη συνέχεια σκέφτηκαν το σταυρό για τις ευρωεκλογές, μήπως και οι βολεμένοι τεμπέληδες κομματάρχες τους, σηκωθούν από καρέκλες ντιβάνια και καναπέδες και «τρέξουν» για τα μαγαζάκια τους.

Από την άλλη οι υπολογισμοί που είχαν κάνει με τα χρίσματα σε περιφέρειες και Δήμους δεν τους βγαίνουν πουθενά. Κάθε μέρα και ένα φιάσκο. Άρης, Νικήτας, Τζιτζικώστας, Ιωαννίδης κ.α….

Διαλυμένοι κομματικοί μηχανισμοί και πρόσωπα ανίκανα να σηκώσουν την αγανάκτηση του κόσμου δεν μπορούν να επιβάλλουν τους αρεστούς υποψηφίους του Μαξίμου. Ταυτόχρονα οι νεαροί (γέροι στο μυαλό) γραμματείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που νιώθουν τη λαϊκή καταιγίδα να έρχεται, προσπαθούν να χτίσουν τους στρατούς τους, εξοργίζοντας περισσότερο Σαμαρά και Βενιζέλο.

Από την άλλη, ακόμη και οι πιο «πιστοί» υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές, Σαμαροφύλακες και Βενιζελοφύλακες, βλέπουν πως οι εκλογές θα είναι ένα τεράστιο χαστούκι με αποτέλεσμα την αλλαγή ηγεσίας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έτσι αποφεύγουν να βαφτούν κομματικά και απλά περιμένουν την συντριβή, έχοντας έτοιμο το δάκτυλο να υποδείξουν τους αρχηγούς τους για την πανωλεθρία.

Σαμαράς και Βενιζέλος οδηγούνται εσπευσμένα στη λύση του επικοινωνιακού ανασχηματισμού με σκοπό να ρίξουν στην αρένα τους «αντιπαθείς» υπουργούς όπως Στουρνάρα, Μαυραγάνη, Τσαυτάρη και ίσως και Γεωργιάδη με σκοπό το λίφτινγκ για την αντιστροφή του κλίματος. Αυτή η κίνηση που θα σημάνει την «αναγέννηση» της κυβέρνησης πάντα με το successstoryτου πρωτογενούς πλεονάσματος, θα τους δώσει τον αέρα κάποιων εβδομάδων να επιτεθούν με τα γνωστά ανόητα επιχειρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ περί του άθεου και καταστροφικού Τσίπρα και ίσως να προλάβουν να βρουν και κάποιο ακόμη από τα φονικά όπλα της Χρυσής αυγής για την ανατροπή του πολιτεύματος, όπως κοντάρια, νυχοκόπτες, σκούπες κ.α.

Ακόμη τα σωσίβια που θα μπουν στην κυβέρνηση και που αντληθούν από τους σημερινούς ανεξάρτητους-εξαρτημένους βουλευτές και μερικούς από τους «58 φημισμένους»… θα τους δώσουν το άλλοθι της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τα σωσίβια θα βυθιστούν την επόμενη ημέρα, καθώς θα αποδείξουν πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η καρέκλα, με τη συμμετοχή τους σε μία κυβέρνηση, χωρίς λαϊκή εντολή να οδηγεί την κοινωνία σε αυτοκτονίες, φτώχεια, συσσίτια και φυλακίσεις.

Όσοι καταστροφολογούν και λένε πως η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εθνικές εκλογές, να θυμηθούν τις προεκλογικές και προγραμματικές τους «δεσμεύσεις» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)… δεν λέμε τα θυμηθούν τα Ζάππεια.. γιατί είναι όμοιο με το «λεφτά υπάρχουν» και είναι ανάξιο .. θύμησης.

Ακόμη το Μαξίμου επιθυμεί την ανανέωση της θητείας μέσω ανασχηματισμού και όχι μέσω εκλογών γιατί ΔΕΝ υπάρχει η λαϊκή εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό της χώρας, να ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία … Κοινότητα!!

www.news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *