Ο Δένδιας απαντά στον Παπαδημούλη

Επιβεβαιώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ότι στα τέλη Οκτωβρίου έγινε έρευνα στο Φαρμακείο του Μητροπολιτικού…

Ιατρείου στο Ελληνικό και της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» για το ενδεχόμενο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι παράνομο.

Όπως όμως διευκρινίζει ο κ. Δένδιας, η αστυνομική επιχείρηση έγινε μετά από επώνυμη καταγγελία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο υπουργός ενημερώνει, ότι κατόπιν διαταγής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 24 Οκτωβρίου 2013 οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με επικεφαλής αξιωματικό, παρουσία δικαστικού λειτουργού και υπαλλήλων του ΕΟΦ, πραγματοποίησαν έρευνα στα φαρμακεία του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού και της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», από την οποία δεν επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος ελέγχου υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ενημερώθηκε ο καταγγέλλων.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία έχει χαρακτηρίσει «προκλητική, αναίτια και σκανδαλώδη την έφοδο της Αστυνομίας σε Κοινωνικό Ιατρείο και Ανθρωπιστική Οργάνωση» σημειώνοντας, ότι «αμφότερες οι κοινωνικές δομές που στοχοποιήθηκαν, είναι καταξιωμένες και αφοσιωμένες στο σημαντικό ανθρωπιστικό τους έργο, που επικεντρώνεται στους συνανθρώπους μας που στερούνται πρόσβασης στα κρατικά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας, με απόλυτη ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *