Επιχείρηση για τη διάσωση γάτας στην Αμαλιάδα!

Επιχείρηση διάσωσης έστησε χθες το πρωί ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να κατεβάσει ένα γατάκι που είχε εγκλωβιστεί επάνω στο κλαδί ενός δένδρου…

Η περιπέτεια για το μικρό γατάκι ξεκίνησε μάλλον από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και σκαρφάλωσε επάνω σε ένα δένδρο στην ανάπλαση της Σοχιάς στην Αμαλιάδα, ωστόσο μετά φοβήθηκε και δεν μπορούσε να κατέβει, με αποτέλεσμα να παραμείνει εγκλωβισμένο σε ένα κλαδί.

Διερχόμενοι και περίοικοι άκουγαν τα νιαουρίσματα, πίστεψαν όμως ότι το γατάκι απλώς έπαιζε και δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Το πρωί της Παρασκευής ωστόσο, όταν άκουσαν και πάλι τα νιαουρίσματα, κοίταξαν πιο προσεκτικά και αντιλήφθηκαν ότι το γατάκι ήταν εγκλωβισμένο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, ο οποίος πήγε στο σημείο και όταν διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα, κάλεσε το καλάθι του δήμου και στήθηκε επιχείρηση για να διασωθεί το γατάκι, με αρκετούς περαστικούς να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Η επιχείρηση κράτησε λίγα λεπτά, καθώς ο υπάλληλος του δήμου τον προσέγγισε και το έπιασε με γρήγορες κινήσεις για να μην του πέσει και στη συνέχεια το παρέδωσε στην αγκαλιά του κ. Μαυρίκου. Βέβαια, το γατάκι δεν παρέμεινε για πολύ ώρα στην αγκαλιά του και απομακρύνθηκε γρήγορα προφανώς για να αναζητήσει τη μητέρα του.

«Φυσικά και προστατεύουμε τα ζώα και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε το κάνουμε. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίκος, ικανοποιημένος για την έκβαση της επιχείρησης!

Μαρία Καραμπάτση

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *