Το μυστικό που ικανοποιεί όλες σας τις επιθυμίες

Ποιο είναι το “κλειδί” που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και όσους δεν ικανοποιούνται με τίποτα από όσα έχουν στη ζωή τους;

Είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η άσκηση αποτελεί το κλειδί για να περιορίσουμε τις επιθυμίες μας για…
χρήμα, και άλλα αγαθά, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί. Μην βιάζεστε να πείτε ότι τη βαριέστε προτού διαβάσετε την είδηση.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί; Ότι αυτοί που δεν ικανοποιούνται με τίποτα από όσα έχουν στη ζωή τους, ίσως βρουν ικανοποίηση πηγαίνοντας στο… γυμναστήριο.

Πως όμως η άσκηση μπορεί να περιορίσει τις επιθυμίες σας για τους πειρασμούς τις ζωής ακόμη και το πάθος για περισσότερα χρήματα; Η ευεξία που προκύπτει από την αεροβική άσκηση μπορεί να περιορίσει την ανάγκη σας για οικονομική ανταμοιβή ή να κερδίσετε κάποιο χρηματικό ποσό, ενώ επίσης η έρευνα επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα γυμναστικής σας μπορεί να μειώσει παροδικά τις λιγούρες σας και την επιθυμία σας για junk food.

Η αναμονή της ανταμοιβής συνδέεται με μια απότομη άνοδο της ορμόνης ντοπαμίνης, ενώ η γυμναστική αποτελεί μια από τις αιτίες αύξησης της συγκεκριμένης ουσίας, η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες.

Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, πραγματοποίησε πείραμα σε δύο ομάδες εθελοντών. Η πρώτη ομάδα έκανε καθιστική ζωή, ενώ οι άλλοι εθελοντές είχαν εκπαιδευτεί ως αθλητές αντοχής. Ζήτησαν από τους εθελοντές να κάνουν 30 λεπτά έντονη άσκηση σε διάδρομο, ή το ίδιο χρονικό διάστημα να κάνουν «placebo» δηλ. εικονική άσκηση, όπως π.χ. απλά να τεντώνονται.

Μια ώρα αργότερα, έπαιξαν ένα παιχνίδι «χρηματικών κινήτρων» όπου έπρεπε να πατήσουν κάποια κουμπιά γρήγορα για να κερδίσουν ή να αποφύγουν να χάσουν ευρώ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δύο ομάδες δεν ανταποκρίθηκαν διαφορετικά, όταν έχαναν κάποιο ευρώ. Από την άλλη όμως σε όλους τους συμμετέχοντες μειώθηκε η επιθυμία να κερδίσουν χρήματα όταν έπαιζαν μετά από την άσκηση σε διάδρομο γυμναστικής, ακόμη και για όσους ήταν αρχάριοι στην άσκηση.

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *