Η εξαθλίωση είναι η «σταθερότητα» των Σαμαρά και Βενιζέλου!

«Μέχρι χθες οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, διατείνονταν ότι οι εκλογές συνιστούν πηγή πολιτικής αβεβαιότητας. Σήμερα…
παραδέχονται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα», τονίζει η Λούκα Κατσέλη, προσθέτοντας: «Ιδού, τι δήλωσε ο κ. Σαμαράς , ακυρώνοντας τον ίδιο τον εαυτό του: ¨Αυτό που δεν έκανε η Βουλή, είναι τώρα η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός! Να διώξει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα τη σταθερότητᨻ.

Καθαρό και καίριο το ερώτημα, που θέτει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας: «Για ποια «σταθερότητα» όμως μιλάνε οι Σαμαράς και Βενιζέλος; Τη «σταθερότητα», που βιώνει ο ελληνικός λαός»;

Η «σταθερότητά τους», αναφέρει, είναι:

· Η απώλεια 25% του εθνικού εισοδήματος λόγω της πολιτικής της βίαιης λιτότητας

· Τα 75 δισ. ευρώ που από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2013 ανήλθαν οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής των Μνημονίων.

· Τα 33 δισ. ευρώ που ανήλθαν οι απώλειες χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσα στο ίδιο διάστημα (μόνο από το περίφημο PSI οι απώλειες των Ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ).

· Τα 63 δισ. ευρώ που όπως ομολόγησε ο κ. Στουρνάρας αφαιμάχτηκαν από τον ελληνικό λαό ως συνέπεια των δημοσιονομικών μέτρων από το 2010 και μετά.

· Η αύξηση του Ελληνικού χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ από 120% στο 175%

· Τα 6,3 εκατομμύρια του ελληνικού λαού που σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κινούνται μεταξύ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

· Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και τα 2 εκατομμύρια των ημιάνεργων – «απασχολήσιμων».

· Τα 700.000 παιδιά που σύμφωνα με την «Ουνέσκο» υποσιτίζονται στην Ελλάδα.

· Τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεπαγιάζουν καθώς επί μνημονίων (σύμφωνα με τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ) η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5% και τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.

· Η ανακήρυξη της Ελλάδας σε χώρα, που τελεί υπό το αγγλικό δίκαιο, υπό την εποπτεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, που πορεύεται – «αξιοπρεπής» και «περήφανη» κατά τον κ. Σαμαρά – παραιτημένη από κάθε ασυλία περί τα περιουσιακά της στοιχεία.

«Αυτή είναι η «σταθερότητα», που επικαλούνται οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος», υπογραμμίζει η Λούκα Κατσέλη.

«Συνεπώς, δεν υπάρχει τίποτα πιο ευεργετικό για την Ελλάδα, τίποτα πιο ελπιδοφόρο για το λαό από τη διασάλευση αυτής της ¨σταθερότητας¨»!

Γράφει ο Αιας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *