Στον καθένα μας έστειλε αυτό που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

Μην τους χρειάζεσαι λέω στους γύρω μου, οργάνωσε έτσι την ζωή σου που να μην χρειάζεσαι τα χρήματα και τις παροχές τους (να σημειωθεί ότι….

κάνω πράξη τα λεγόμενα εδώ και δύο χρόνια). Έχω ακούσει του κόσμου τις δικαιολογίες από τον περίγυρό μου. Ο καθένας νομίζει ότι μόνο εκείνος έχει προβλήματα ΚΑΙ τα δικά του είναι τα πιο βαριά αλλά και τα μόνο άλυτα!!! Όλοι οι άλλοι βρίσκουν λύσεις διότι… δεν έχουν τα δικά του άλυτα προβλήματα!!

Εν τω μεταξύ όποια δικαιολογία μού φέρνουν, στα δικά μου μάτια είναι παιχνιδάκι! Αυτό που τον άλλον στέλνει τάρταρο, για μένα είναι τίποτα….

Λόγω αυτού (επειδή των άλλων τα προβλήματα τα θεωρώ τίποτα) μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να τους αδικώ, και να είμαι πολύ σκληρή. Μπορεί αν ήμουν στην θέση εκείνου του άλλου κι εγώ να μην μπορούσα…

Τότε ήταν που άρχισα να «μπαίνω στα παπούτσια» όλων. Μέχρι που μου ήρθε αυτή η δεύτερη σκέψη: Στον καθένα μας έχει στείλει αυτό που δεν μπορεί!! Σταμάτα να κοιτάς τις ευκολίες που έχουν οι άλλοι και που νομίζεις ότι γι’ αυτό τα καταφέρνουν, αν ήσουν στην θέση αυτών που «ζηλεύεις», θα εξακολουθούσες να μην μπορείς να λύσεις το πρόβλημά σου, διότι, πολύ απλά, δεν μπορείς να κάνεις αυτό που δεν μπορείς!!!!!!

(Δεν με πτοούν οι αρρώστιες, δεν με πτοεί η φτώχεια, δεν με πτοεί να κοιμάμαι στο χώμα και να τρώω ρίζες, δεν με πτοεί να μείνω μόνη, δεν με πτοεί η φυλακή, δεν με πτοεί ο θάνατος.. μού έστειλε το τρομερότερο πρόβλημα ΓΙΑ ΜΕΝΑ!! Όπως έστειλε σε σένα το τρομερότερο πρόβλημα ΓΙΑ ΣΕΝΑ!! Σκοπός είναι να το υπερβείς -ο καθένας μας το δικό του τρομερό πρόβλημα. Σκοπός είναι να κάνεις αυτό που δεν μπορείς, ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ -όχι υπό κάποιες άλλες, αν είχα αυτό κι εκείνο, και συνέβαινε αυτό και κείνο- σκοπός είναι να κάνεις αυτό που δεν μπορείς ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΓΑΜΟΣΥΝΘΗΚΕΣ.)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *