ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ…

«Σαν έτοιμος από καιρό…» εμφανίστηκε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς, όπως αποδεικνύεται, προετοίμαζε εδώ και μήνες «Το Ποτάμι», τον νέο κομματικό σχηματισμό που θα μετάσχει …

στις επικείμενες ευρωεκλογές, με στόχο να διεμβολίσει το υπάρχον σκηνικό, το οποίο αντιδρά αμήχανα και μουδιασμένα.

Μπορεί για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του παράτολμου εγχειρήματός του ο γνωστός παρουσιαστής να επέλεξε την επομένη του «ναυαγίου» της κεντροαριστερής «Ελιάς», στην πραγματικότητα, όμως, είχε από καιρό προλειάνει το έδαφος για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενημερώνοντας γι’ αυτό έναν πολύ μικρό κύκλο ανθρώπων του φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντός του.

Οι βολές πανταχόθεν που δέχεται, παρόλο που, εκ πρώτης, μάλλον ευνοούν παρά πλήττουν την πρωτοβουλία του, μαρτυρούν την αίσθηση που προκάλεσε η κίνηση στις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες, πάντως, επισήμως τηρούν στάση αναμονής, καθώς ποικίλλουν οι εκτιμήσεις που γίνονται για την απήχηση που θα έχει η προσπάθεια, όπως και για τους ψηφοφόρους που μπορεί να προσελκύσει.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη «θα φουσκώσει επειδή θα καταλήξουν σε αυτό τα διάσπαρτα ρυάκια της Κεντροαριστεράς», ενώ άλλοι αντιτείνουν ότι «η πολιτικά αβαθής κοίτη του μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα για να περιορίσει τις ροές δυσαρεστημένων ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι επικριτές της προσπάθειας του δημοσιογράφου, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές του, αλλά και ως επικεφαλής του διαδικτυακού ιστότοπου «protagon», την παρομοιάζουν με το Κίνημα του Ιταλού ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προτίμηση του ενός τετάρτου του εκλογικού σώματος της γειτονικής χώρας, διοικώντας το κόμμα του διαδικτυακά.

Επώνυμοι αρθρογράφοι του ΔΟΛ, στον οποίο μέχρι πρότινος εργαζόταν ο Σταύρος Θεοδωράκης, έσπευσαν να μιλήσουν για «τηλεοπτικούς σωτήρες», ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «διάττοντες αστέρες». Κατά την εκτίμηση, επί παραδείγματι, του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη, κινήσεις αυτού του είδους «δεν έχουν πολύ μέλλον», καθώς «δεν μπορούν να απαντήσουν στα μείζονα που είναι η αντιμετώπιση της κυρίαρχης πολιτικής που ασκείται».
Το «όχι» στους «58» και η φήμη για τον Λαλιώτη.

Ο εμπνευστής του εγχειρήματος υποστήριξε στους συνεργάτες του, στους οποίους αποκάλυψε τα σχέδιά του μόλις μία ημέρα προτού δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ότι συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία του νέου σχήματος την παραμονή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, ενώ επιβεβαιωμένα άρχισε να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή το περασμένο καλοκαίρι όταν απάντησε αρνητικά στη βολιδοσκόπηση που του έγινε για να συμμετάσχει στην «Πρωτοβουλία των 58».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν συνυπέγραψε το κείμενο των «58», αν και, όπως αποκάλυψε ο κ. Νίκος Μπίστης, ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στις αρχικές συζητήσεις για να βρεθούν αξιόλογα πρόσωπα να ηγηθούν της κίνησης για συνένωση των διάσπαρτων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής, ο οποίος κατά το παρελθόν, κυρίως μέσα από τα κείμενά του και τις άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του, έδειχνε να ενστερνίζεται τις εκσυγχρονιστικές ιδέες της περιόδου Σημίτη, ενώ διατηρούσε επαφές και με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, δεν ήθελε, όπως αναφέρουν συνομιλητές του, το νέο σχήμα να έχει «καμία σχέση με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό».

Τατσόπουλος: «Αν στεριώσει “Το Ποτάμι” θα πάω»

Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει και η δήλωση που έκανε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος, σχολιάζοντας το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, εξέφρασε τη συμπάθειά του για το «Ποτάμι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι του αρέσει το «Ποτάμι» και πως σκέφτεται να πάει, «αν στεριώσει».

«Από όσο ξέρω, τα μέλη του κόμματος, είναι άνθρωποι κοινής λογικής. Νομίζω ότι δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής και αυτό είναι το δυνατό τους σημείο», σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ εκτίμησε επίσης ότι το νέο κόμμα θα πάει καλά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

«Βλέπω ότι θα συγκεντρώσει ποσοστά από 5% έως 10%», είπε και πρόσθεσε ότι «θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και ίσως από τη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή : protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *