Αριθμολογία – Προσωπικός αριθμός

Η ιστορία των αριθμών είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία της γραφής. Η αριθμολογία έβρισκε εφαρμογές..
 στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, την Αίγυπτο και την Κίνα. Βρίσκουμε επίσης κάποια ίχνη της
στα αρχαία βιβλία της σοφίας, όπως εκείνα της εβραϊκής Καββάλας.
Γραπτές μαρτυρίες δείχνουν ότι η αριθμολογία εφαρμόζεται εδώ και πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια. Οι ρίζες της πάντως ανάγονται σε μια περίοδο πολύ πιο αρχαία.
Τη χρησιμοποιούσαν οι ιερείς της αρχαίας Αιγύπτου. Το ίδιο και οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.  Οι ακριβείς καταβολές της επιστήμης της αριθμολογίας έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών προστριβών και αντιπαραθέσεων, είναι όμως φανερό πως οι αριθμοί, όπως ακριβώς και τα μαθηματικά, είναι τόσο παλιοί όσο και το ίδιο το σύμπαν.
Η Επιστήμη των Αριθμών είναι όπως είπαμε τόσο αρχαία όσο και η Γραφή. Θα τη βρούμε σε όλους τους πολιτισμούς που άφησαν γραπτά ίχνη: Έλληνες, Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Ινδοί , Κινέζοι… Πιστεύεται γενικώς ότι πηγάζει από την εβραϊκή Καββάλα και από τη διδασκαλία του Πυθαγόρα. Ο τελευταίος, δεν πρέπει να το ξεχνάμε, απέκτησε τη σοφία του από τους ιερείς της Μέμφιδας κατά τη μεγάλη του παραμονή στην Αίγυπτο.
Η Αριθμολογία για πολύ μεγάλο διάστημα ανήκε στις απόκρυφες επιστήμες, ήταν ένα είδος προνομίου για μετρημένους στα δάχτυλα ιερείς και σοφούς, ανάμεσα στους οποίους και οι Πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας, κυρίως ο Άγιος Αυγουστίνος.
Στις αρχές του εικοστού αιώνα επανέρχεται στο προσκήνιο στις αγγλοσαξονικές χώρες όπου και θα κερδίσει πολύ από το χαμένο έδαφος, κυρίως στις Η.Π.Α. Σιγά-σιγά θα βρει τη θέση της και στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία.
Η Αριθμολογία θεωρείται η πιο ακριβής από όλες τις επιστήμες που τελειώνουν σε -λογία. Επισημαίνει τις ατέλειες του ανθρώπου και προσπαθεί να δώσει απάντηση στην αιώνια αγωνία του (ποιος είμαι;). Απαντά στο ποιες είναι οι κατευθύνσεις πάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσει (που πηγαίνω;) και τον βοηθά να έχει μια καλύτερη προσέγγιση της ζωής. Με δυο λόγια, θέλει να κάνει τον άνθρωπο να καταλάβει λίγο καλύτερα ποιος είναι και να του δείξει τον τρόπο να σταθεί πιο σωστά μέσα στη ζωή. Είναι κάτι σαν την πρόβλεψη του καιρού. Σαν ένα είδος μετεωρολογικού δελτίου της προσωπικής γεωγραφίας κάθε ανθρώπου, ένα δελτίο που προβλέπει τις λιακάδες αλλά και τον άστατο καιρό τα οποία πρέπει να περιμένει.
Έτσι, η γνώση που αποκτά μέσω της αριθμολογίας του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει με πιο ολοκληρωμένο τρόπο τις προσωπικές του ικανότητες, να χειριστεί καλύτερα τη ζωή του με συνέπεια να βρει την ακριβή του θέση μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο που τον περιβάλλει. Το όνομα, το επώνυμο και η ημερομηνία γέννησής του είναι αρκετά για να καθορίσουν το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, και να προβληθούν έτσι τα σημαντικότερα σημεία – σταθμοί της ύπαρξής του.
Το όνομα και το επώνυμο είναι οι βαλίτσες που κουβαλάει ο καθένας μας πάνω του όπου κι’ αν πάει. Εκεί μέσα βρίσκονται οι τάσεις της ύπαρξης του κάθε ανθρώπου, εκεί μέσα βρίσκονται οι δυνάμεις του και εκεί μέσα βρίσκεται το κάρμα του. Είναι δυνατό να φτάσεις σ’ ένα σημείο να αποκαλύψεις το κάρμα σου και, όταν αυτό γίνει, η ζωή γίνεται αμέσως πολύ πιο πλούσια και περιεκτική.
Από την άλλη, η ημερομηνία γέννησης επιτρέπει τον καθορισμό των κύκλων της ύπαρξης, την επιρροή τους σε κάθε τομέα της ζωής, καθώς και τη διάρκειά τους.
Η επιστήμη της Αριθμολογίας στηρίζεται σ’ αυτά τα δυο δεδομένα.  Κανένα άλλο στοιχείο δεν είναι απαραίτητο. Μ’ αυτά τα δυο, μπορούν να καθοριστούν αυτό που ο κάθε άνθρωπος είναι, οι ικανότητές του, εκείνο στο οποίο μπορούν να εξελιχθούν τα προσωπικά κρυφά όνειρα και φιλοδοξίες του, η φύση των προβλημάτων του, καθώς και η κατανόηση αυτών των προβλημάτων, αλλά και ο τρόπος επίλυσής τους.
Η Αριθμολογία, αποκαλύπτοντας σε έναν άνθρωπο τα νούμερά του, ρίχνει φως στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα του. Μετά απ’ αυτό, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα που βρίσκονται πια στην κατοχή του.  Με τον ίδιο τρόπο, όταν γνωρίζει τα εμπόδια που παραμονεύουν στην πορεία της ζωής του, μπορεί να τα αποφύγει, να τα διαλύσει ή να τα αντιμετωπίσει πιο εύκολα.
Ποια είναι τότε η θέση της ελεύθερης βούλησης μέσα στον κόσμο της αριθμολογίας; Απ’ ότι φαίνεται παραμένει σημαντική. Κάθε αριθμός περικλείει ένα νόημα, πότε θετικό πότε αρνητικό, δηλαδή εκπέμπει δονήσεις θετικές αλλά και αρνητικές. Εάν όλοι οι αριθμοί που αντιστοιχούν σε κάποιον, του έχουν, κατά κάποιο τρόπο, επιβληθεί μέσα από το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησής του, εκείνος είναι ελεύθερος να τους «ζήσει» με τρόπο θετικό ή αρνητικό. Οι αριθμοί προκαταβάλουν, δεν επιβάλουν.
Σύμφωνα με την αριθμολογία, οι αριθμοί επιτρέπουν να καταλάβουμε καλύτερα τους νόμους της εξέλιξής μας (ατομικής ή συλλογικής) και έτσι να μην αισθανόμαστε ότι η ζωή μας είναι ένας λαβύρινθος. Το να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου σημαίνει ότι τον δέχεσαι όπως ακριβώς είναι, πράγμα που σε βοηθά να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους.
Οι αριθμοί βρίσκονται παντού. Είναι εργαλεία υπολογισμού, μέτρησης και οργάνωσης. Γνωρίζουμε ασφαλώς όλοι μας το ενδιαφέρον που θα δείξουμε στο νούμερο που δηλώνει τα χρήματα πάνω σε μια τραπεζική επιταγή… Ο αριθμός είναι κυρίαρχος σε όλες τις υποθέσεις του ανθρώπου. Στην οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη, την τεχνολογία, τις στατιστικές, το διάστημα… Παντού, πάντα, σκεφθείτε το, δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να μετράμε.
Οι εφαρμογές της Αριθμολογίας είναι πολλές. Στις Η.Π.Α. τη χρησιμοποιούν πολύ συχνά στις προσλήψεις προσωπικού στις εταιρίες, στον επαγγελματικό και στον παιδαγωγικό προσανατολισμό. Τη χρησιμοποιούν στο να βρουν ένα όνομα για ένα προϊόν ή για μια φίρμα, όπως επίσης και για την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη ή βοηθού σε μια δουλειά αναζητώντας εκείνον με την πιθανότερη δυνατή σύγκλιση χαρακτήρα με κάποιον άλλον. Αρχίζει επίσης να εφαρμόζεται και στο χώρο της υγείας ως συμπλήρωμα της διάγνωσης. Τα αποτελέσματα εκεί δείχνουν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όμως παραμένουν ακόμα ανεπαρκώς εκμεταλλευόμενα.
Γενικώς η Αριθμολογία αντιμετωπίστηκε στην αρχή σαν μια περαστική μόδα, έχει όμως πλέον αρχίσει να επιβεβαιώνεται σε όλους τους προαναφερόμενους τομείς ως μια επιστήμη αποτελεσματική, γρήγορη και φερέγγυα.
http://news.pathfinder.gr

Αριθμολογία
Με την άξια των αριθμών πρώτος ασχολήθηκε σοβαρά ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Πυθαγόρας ο οποίος μαζί με τους μαθητές του πίστευαν..
 ότι τα πάντα μέσα στον κόσμο ερμηνεύονται δια μέσου των αριθμών. Έτσι δημιούργησαν την αριθμοσοφία και απέδειξαν ως ένα βαθμό τον τρόπο που επηρεάζει το πνεύμα την ύλη. Τον λόγο που μπορεί να έχουν οι αριθμοί, πάνω στο χαρακτήρα και την συμπεριφορά κάποιου, αλλά και την επίδραση στην πορεία της ζωής του. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα πορεύετε, θα κινείτε και θα ενεργεί δείχνετε από την ημερομηνία γέννησης. Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά από το ονοματεπώνυμο αφού βέβαια αντικαταστήσουμε τα γράμματα με αριθμούς όπως δείχνετε στο παρακάτω παράδειγμα.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι
Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ
Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Έστω τώρα το όνομα:
Δ ε μ ε ρ τ ζ η ς Γ ι α ν ν η ς
4 5 3 5 8 1 6 7 9 3 9 1 4 4 7 9
Προσθέτουμε όλους τους αριθμούς και έχουμε τον αριθμό 85. Επαναλαμβάνουμε την πρόσθεση έως ότου βρούμε τον πρώτο μονοψήφιο και έχουμε. 8+5=13, 1+3=4. Άρα ο προσωπικός αριθμός του ατόμου που σχετίζετε με τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά είναι το 4. Έστω τώρα ότι γεννήθηκε στις 1 / 02 / 1978. Προσθέτοντας και πάλι όλους τους αριθμούς έχουμε 1+2+1+9+7+8=10, 1+0=1 Άρα το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινείτε και θα έλκετε θα είναι φορτισμένο με την ενέργεια του αριθμού 1. Πάνω στους αριθμούς έχουν γραφτεί πολλά. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε μόνο ότι οι πλανήτες που αντιστοιχούν στους αριθμούς ενός θέματος , θα τους συναντήσουμε και πάλι έχοντες ισχύ και κυριαρχία μέσα στον αστρολογικό χάρτη του θέματος. Ας μην ξεχνάμε ότι αστρολογία και αριθμολογία συνδέονται άμεσα τουλάχιστον σε ότι αφορά το μεταφυσικό πεδίο δράσης.
Αριθμός 1 Πλανητική επιρροή= Ήλιος
Ο χαρακτήρας των ατόμων του 1 είναι ο χαρακτήρας του ηγέτη. Αυτού που ακτινοβολεί αυθόρμητα την αρχηγική του διάθεση ασκώντας άμεση επιρροή και επίδραση στο περιβάλλον του. Ισχυρή θέληση και μεγάλες φιλοδοξίες δύσκολα κάμπτετε όταν βάζει στόχους και επιθυμίες. Προχωρά ακατάπαυστα και δεν κάνει ποτέ πίσω. Δυσκολεύετε στην κριτική και την ιδέα ότι μπορεί να σφάλει μια και νιώθει ως ο φυσικός αρχηγός έτσι στις παρεκτροπές του μπορεί να γίνει αυθαίρετος, τυραννικός και αλαζόνας.
Η πορεία ζωής των ατόμων του 1 τείνει στην αρχηγία και την κορυφή. Ο δρόμος θα είναι ευθύς, ανηφορικός και απότομος. Το φτάσιμο βέβαια στην κορυφή πάντα θα ελλοχεύει τον κίνδυνο της πτώσης όμως ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή για αυτό χρειάζεται θέληση, επιμονή και μεγάλη αυτοπεποίθηση.
Αριθμός 2 Πλανητική επιρροή= Σελήνη
Σε αντίθεση με την αποφασιστικότητα του 1 τα άτομα του 2 είναι χαρακτήρες αναποφάσιστοι. Ζυγίζουν πολύ τα υπέρ και τα κατά και φροντίζουν άμεσα να δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς. Αμερόληπτοι και διπλωμάτες με γνώμη και άποψη γίνονται άριστοι σύμβουλοι μια και ασχολούνται υπερβολικά με τις υποθέσεις των άλλων. Το μειονέκτημα τους είναι η παθητική στάση με την οποία δέχονται τα γεγονότα της ζωής. Ο φόβος που μπορεί να τους προκαλέσει αδράνεια. Ειρηνιστές και κοινωνικοί αποφεύγουν τις προστριβές και μπορούν να προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε περιβάλλον.
Το περιβάλλον του δρόμου των ατόμων του 2 δεν έχει εκπλήξεις. Είναι ένας δρόμος ήσυχος χωρίς πολύ θόρυβο, με ομαλούς δρόμους, ωραίους κήπους και ελάχιστες φιλοδοξίες. Είναι ο δρόμος της συνεργασίας και της αρμονίας.
Αριθμός 3 Πλανητική επιρροή= Άρης
Τα άτομα του 3 χαρακτηρίζονται για την ενεργητικότητα τους και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν παρελθόν, παρόν, μέλλων. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το τώρα και θέλουν να το ζουν έντονα. Τόλμη και θάρρος βοηθούν στις επιδιώξεις τους φτάνει να περιορίσουν κάπως την υπερβολική τους ανυπομονησία. Φύση ανεξάρτητη αποφεύγει τις ευθύνες και υποχρεώσεις. Πολυπροσωπηκότητα ικανή να πετύχει πολλά αλλά και να φάει το κεφάλι του αν δεν ελέγχει τον αυθορμητισμό του.
Το περιβάλλον του δρόμου του 3 θα έχει μεγάλη ποικιλία τοπίου με άφθονες συγκινήσεις και εμπόδια που όμως παρακάπτοντε χάριν της έντονης δραστηριότητας και ενεργητικότητας που παρέχει ο δρόμος του 3. Είναι ένας δρόμος ελικοειδής που απαιτεί αποφασιστικότητα, ευλυγισία και επινοητικότητα.
Αριθμός 4 Πλανητική επιρροή = Ερμής
Όσοι ανήκουν στον αριθμό του 4 χαρακτηρίζονται για την σταθερότητα και την ολοκληρωμένη σκέψη. Διανόηση, λογική, κριτική σκέψη, άτομα στα οποία μπορεί κάποιος να βασίζετε. Μεθοδικός με ότι καταπιάνεται, μπορεί εύκολα να διαπρέψει, φτάνει να ασχοληθεί σοβαρά. Πιστεύει στις παραδόσεις και την οικογένεια αλλά βάζει πάνω από όλα την λογική, γεγονός που εμποδίζει τα φτερά της έμπνευσης. Μεγάλη ευαισθησία και ικανότητα για κάθε εργασία που απαιτεί ακρίβεια, μέθοδο και παρατηρητικότητα.
Ο δρόμος του 4 δεν έχει πολλά εμπόδια, είναι μια μεγάλη εθνική οδός. Υπάρχουν βέβαια πολλά σήματα κυκλοφορίας, όρια ταχύτητας αλλά και πολύς χρόνος για σοβαρή εργασία και λεπτομερή ανάλυση. Ας μην ξεχνούμε ότι συμβολίζει το τετράγωνο, τα 4 σημεία του ορίζοντα και τα 4 στοιχεία που απαρτίζουν την ίδια τη ζωή.
Αριθμός 5 Πλανητική επιρροή = Δίας
Όσοι ανήκουν σε αυτόν τον αριθμό, σίγουρα κρύβουν μέσα τους ένα τυχοδιώκτη. Αγαπά πολύ τις περιπέτειες, τα ταξίδια, τις αλλαγές και τον κίνδυνο. Το πάθος του για περιπέτειες και επαναστάσεις τον οδηγούν σε νέες ιδέες και πολυποίκιλες δραστηριότητες. Ανεξάρτητος και δραστήριος, αγαπά πολύ τη ζωή, βαριέται την ρουτίνα και έχει πόλους φίλους. Βασίζετε πολύ στην τύχη του και έτσι μπορεί να κατάληξη αδίστακτος, καιροσκόπος η και επικίνδυνος. Παρορμητικός και ριψοκίνδυνος παίρνει τις γνώσεις του από την ίδια τη ζωή.
Ο δρόμος του 5 έχει από όλα. Περνά κάτω από καταρράκτες, φαράγγια, ανώμαλα εδάφη, πέτρες και λακκούβες και γενικά ότι μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολο και επικίνδυνο. Μόλα ταύτα πετυχαίνει γιατί έχει πολύ μεγάλη εύνοια της τύχης. Είναι ο δρόμος για όλα τα απρόοπτα και ξαφνικά, του ύψους η του βάθους και των ακραίων καταστάσεων.
Αριθμός 6 Πλανητική επιρροή = Αφροδίτη
Τα άτομα του 6 χαρακτηρίζονται για την τρυφερότητα και την καλοσύνη τους. Αγάπη για την φύση, την ομορφιά και την αρμονία, μπορούν εύκολα να εξισορροπούν αντιμαχόμενες πλευρές και απόψεις. Συναισθηματικοί και αλτρουιστές, ίσος λίγο αναποφάσιστοι, δυσκολεύονται στην λήψη αποφάσεων και μπορούν να χαρακτηρισθούν αφελείς η τεμπέληδες. Διπλωματικοί και με καλλιτεχνικές τάσεις μπορούν να πετύχουν εύκολα στην πολιτική η την τέχνη φτάνει νάνε περισσότερο φιλόδοξοι.
Ο δρόμος του 6 περνά δίπλα δε ένα ποτάμι και έχει όλες τις ανέσεις. Προσφέρει ένα άνετο καταφύγιο που παρέχει ξενοιασιά και ηρεμία. Είναι ένας ελαφρύς ανήφορος που υποτάσσετε στο καθήκον και τον αλτρουισμό. Ένα περιβάλλον φορτισμένο με διάθεση συνεργασίας.
Αριθμός 7 Πλανητική επιρροή = Κρόνος
Τα άτομα που φέρουν τον αριθμό του 7 έχουν κάτι το μαγικό και μυστήριο πάνω τους. Ολιγόλογοι, φιλοσοφημένοι και απόμακροι, αγαπούν την απομόνωση, τον στοχασμό και την μοναξιά. Βλέπουν την σωστή πλευρά των πραγμάτων και μπορούν να είναι ταυτόχρονα, ασκητικοί η Βοέμ. Η διαίσθηση και η διορατικότητα τους συχνά τους ανεβάζει ψηλά. Στην αρνητική τους εκδήλωση γίνονται άγριοι, εγωιστές, αινιγματικοί και απαισιόδοξοι. Ας μη ξεχνάμε τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, τα 7 θαύματα του κόσμου, τις 7 μέρες της βδομάδας και τους 7 πλανήτες.
Ο δρόμος του 7 που πορεύετε κάποιος θέλει προσοχή. Είναι ο δρόμος ανόδου και ολοκλήρωσης μετά όμως από εμπόδια και δυσκολίες. Όσο πιο γρήγορα κατανοηθούν τα προμηνύματα που παρέχει η ζωή, τόσο θα μειώνετε ο χρόνος της ολοκλήρωσης. Στο δρόμο του 7 θα υπάρξουν πληθώρα συμβόλων μια και περνά μέσα από πυκνά δάση και τόπους όπου ευνοείτε ο στοχασμός και η περισυλλογή.
Αριθμός 8 Πλανητική επιρροή = Ουρανός
Τα άτομα του 8 ανήκουν στη νέα εποχή και την Υλική επιτυχία. Κινούνται αέρινα, άμεσα και ανατρεπτικά. Δεν αναγνωρίζουν εμπόδια και χωρίς πολύ σκέψη δρουν άμεσα. Έχουν πολλούς φίλους και κερδίζουν εύκολα χρήματα. Δυνατός σταθερός, προσγειωμένος, με καλή μνήμη μπορεί να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Στις υπερβολές τους γίνονται αδίστακτοι, εγωιστές, πολύ θορυβώδεις, με κακοποιίες διαθέσεις και συχνά προβλήματα με το νόμο.Ο δρόμος του 8 είναι φαρδύς, πλατύς και άνετος. Η τύχη είναι εξασφαλισμένη, φτάνει να είναι κάποιος δραστήριος, επιδέξιος και επίμονος. Θα υπάρχουν πάντα εκκεντρικότητες, υπερβολές, πολλές ιδέες και διάθεση για καινοτομίες.
Αριθμός 9 Πλανητική επιρροή = Ποσειδώνας
Τα άτομα του 9 συνδέονται άμεσα με το απέραντο και το σύμπαν. Κάτω από τις επιδράσεις του Ποσειδώνα ασκούν εύκολα επιρροή στο περιβάλλον τους, διαθέτοντας έντονο μαγνητισμό και ισχυρή προσωπικότητα. Πολύ πνευματώδεις, αντιλαμβάνονται εύκολα τις παγίδες της ζωής και είναι πάντα πρόθυμοι για βοήθεια και υποστήριξη. Φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, αποσπούν τον σεβασμό η και τον θαυμασμό των άλλων για ικανότητες που μπορεί και να μην έχουν. Στην αρνητική τους εκδήλωση γίνονται νάρκισσοι, υπερόπτες, ανυποχώρητοι και αδιάφοροι.
Ο δρόμος του 9 δεν έχει όρια. Τείνει στο απέραντο και το άπειρο. Είναι προνομιούχος και δε σταματά πουθενά. Είναι ο δρόμος των επιτευγμάτων και ξεχωρίζει από τους άλλους. Περνά μέσα από καταπράσινους αγρούς η την καταγάλανη θάλασσα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *