Βορίδης:Δεν ενδιαφέρομαι για το Δήμο Αθηναίων

Για ακόμη μια φορά o Mάκης Βορίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος της ΝΔ στο…

Δήμο Αθηναίων, λέγοντας ότι δεν έχει προσωπικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

“Δεν το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό, δεν ήταν καθόλου στα θέματα που συζητήσαμε. Αλλά η μάχη της ελευθερίας δίνεται διαρκώς και δεν μένει σε μια στιγμή. Και δεν έχει μέτωπο μόνο τις δυνάμεις που υπονομεύουν την ελευθερία από τα δεξιά… Έχω πει ότι δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Η Ν.Δ. έχει σωρεία λαμπρών στελεχών, και εντός και εκτός κυβερνήσεως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα ο πρωθυπουργός να επιλέξει ένα πρόσωπο ικανό, που θα καλύπτει τις προσδοκίες του αθηναϊκού λαού”, τόνισε μιλώντας στο Βήμα Fm o Mάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης επεσήμανε:

“Το μιάμιση μονάδα μπροστά το ακούω. Αλλά όπως δεν πανηγύριζα όταν ήταν μπροστά η Ν.Δ., δεν τα βάφω τώρα και μαύρα επειδή πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει μια σημαντική διακύμανση, που άλλοτε είναι μπροστά η Ν.Δ. άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει αποκρυσταλλωθεί κάτι για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.”

“Δείχνει ότι ενώ σε επίπεδο δημοσιονομικό έχει διανυθεί ένας σημαντικός δρόμος, αυτή η επιτυχία δεν έχει φανεί και δεν έχει περάσει στους πολίτες. Αυτό που πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες είναι ότι ενώ αποτελούσε προαπαιτούμενο για ό,τι περαιτέρω η προσαρμογή και εκείνοι έχουν βοηθήσει όσο μπορούσαν σ’ αυτό, χρειάζεται πια λίγη υπομονή για να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τη δημοσιονομική αυτή επιτυχία το προσεχές χρονικό διάστημα” πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις “γαλάζιων” βουλευτών ο κ. Βορίδης, είπε ότι η βουλή πρέπει να παίζει το ρόλο της, που είναι νομοθετικός και αποφασιστικός. “Στην κατεύθυνση διαμόρφωσης της απόφασης, είναι προφανές ότι υπάρχει συζήτηση. Το να σηκωθεί π.χ. ένας βουλευτής και να πει ότι έχει δει μια μελέτη για το φόρο κατανάλωσης, δεν είναι αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Είναι δημιουργική συμβολή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής βούλησης. Και μετά από αυτήν, υπάρχει ένα περιθώριο διαλόγου για την κατάληξή της. Δεν είναι αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε, όμως, να μετατρέψουμε και την κοινοβουλευτική ομάδα σε λόχο που σηκώνει μόνο το χέρι του στην κρίσιμη στιγμή. Αν ήταν έτσι, δεν χρειαζόμαστε κοινοβούλιο” υπογράμμισε.

Για τη Χρυσή Αυγή

“Το αμφισβητώ ότι πρέπει να τοποθετούμε δεξιά τη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και είναι ένα ζήτημα αν ο εθνικοσοσιαλισμός ανήκει στη δεξιά. Βασικό συστατικό της δεξιάς είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας. Όποιος δεν υπερασπίζεται την ελευθερία, δεν μπορεί εννοιολογικά να εντάσσεται στη δεξιά. Δεν είμαι και βέβαιος ότι θα περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως δεξιούς.

Είτε θα θεωρήσουμε ότι αυτό το κομμάτι είναι ψήφος διαμαρτυρίας είτε θα θεωρήσουμε ότι το κομμάτι αυτό κάνει επιλογές εναντίον της ελευθερίας: ενίσχυση του κρατισμού, μια προστασία που μπορεί να του αποδοθεί – που είναι κληρονομιά της αριστεράς, η κρατική κολεκτιβιστική κληρονομιά της αριστεράς”, σημείωσε ο κ. Βορίδης.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *