Αγγλικό δίκαιο: Το εθνικό “έγκλημα” Παπανδρέου και Σαμαρά κατατρέχει και την κυβέρνηση Τσίπρα

Το έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση με την τρόικα για την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου με βάση το αγγλικό δίκαιο κατατρέχει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η λίστα Βαρουφάκη με τις μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε χθες το Eurogroup είναι επίσης στο αγγλικό δίκαιο.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 7 οι παραγράφοι 6.1, 6.2 και 6.4 παραμένουν σε ισχύ για τέσσερις ακόμη μήνες στο αγγλικό δίκαιο. Τι σημαίνει αγγλικό δίκαιο. Συνοπτικά, απώλεια κυριαρχίας επί των περιουσιακών στοιχείων.

Σε περίπτωση δηλαδή που η Ελλάδα αθετήσει τις υποχρεώσεις της, τότε οι δανειστές μπορούν να ξεπουλήσουν περιουσιακά στοιχεία της χώρας που οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς έθεσαν ως εμπράγματες εγγυήσεις. Και όχι μόνο μπορούν να τα ξεπουλήσουν αλλά και να τα μεταβιβάσουν σε τρίτους προκειμένου να τα διεκδικήσουν εκείνοι.

Είναι κάτι ανάλογο με τα δάνεια των τραπεζών που αυτές τα μεταβιβάζουν σε funds και αυτά με τη σειρά τους χτυπούν την πόρτα των Ελλήνων δανειοληπτών και ζητούν κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να απαγκιστρωθεί από το αγγλικό δίκαιο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις προεκλογικά και φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να το πράξει και μετά τη λήξη του 4μηνου από τι στιγμή που έχει αποδεχθεί επί της ουσίας πως το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο.

Το μείζον αυτό ζήτημα αποκαλύπτει και το μέγεθος της προδοσίας σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού που συντελέστηκε επί κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου, αφού αυτός υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση υπό το αγγλικό δίκαιο και συνεχίστηκε και από τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση.

Με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι δανειστές κατάφεραν να δέσουν τον ελληνικό λαό «χειροπόδαρα» και αυτό απ’ ότι φαίνεται δεν αλλάζει…

Δείτε το κείμενο της λίστας Βαρουφάκη:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *