Διαψεύδεται η κοινή επιχείρηση ΗΠΑ-Πακιστάν

Πακιστάν

 Ο πρόεδρος του Πακιστάν διέψευσε σε στήλη γνώμης, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, τις εικασίες ότι η στρατιωτική ενέργεια των αμερικανών καταδρομέων, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν , ήταν μια κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ με…..
το Πακιστάν.

Ο Ασίφ Αλί Ζαρνταρί δήλωσε ακόμα στην Ουάσινγκτον Ποστ, όπου φιλοξενείται η στήλη γνώμης, μέσω της οποίας δημοσιοποίησε την άποψή του για το γεγονός, ότι οι αρχές του Πακιστάν αγνοούσαν την τύχη του ηγέτη της Αλ Κάιντα , που σκοτώθηκε σε κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε επί πέντε χρόνια σε μια πόλη, περίπου δύο ώρες βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

«Δε βρισκόταν πουθενά, όπου εμείς πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να ήταν, αλλά τώρα έχει πεθάνει», έγραψε ο Αλί Ζαρνταρί. «Αν και τα γεγονότα της Κυριακής δεν ήταν μια κοινή επιχείρηση, μια δεκαετία συνεργασίας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Πακιστάν οδήγησε τελικά στην εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και στην εξάλειψη της απειλής που όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε να αποτελεί για τον πολιτισμένο κόσμο».

Εν τω μεταξύ, η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Αμερικανών καταδρομέων σε κρησφύγετο στο Πακιστάν, δεν είναι τελικά μία από τις συζύγους του, όπως είχε μεταδοθεί με βάση εκτιμήσεις ειδικών για την τρομοκρατία.

Ο Τζον Μπρέναν, κορυφαίος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου σε θέματα τρομοκρατίας, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ότι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην επιχείρηση ήταν μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν και χρησιμοποιήθηκε σαν ανθρώπινη ασπίδα, ίσως και εθελοντικά, κατά την ανταλλαγή πυρών. Εν τούτοις άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέψευσε το γεγονός λέγοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως ενημέρωσε, η σύζυγος του Άραβα τρομοκράτη τραυματίστηκε, αλλά δεν σκοτώθηκε από την επίθεση των αντρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μία ολιγομελής ομάδα καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων του στρατού, που μεταφέρθηκαν τη νύχτα με ελικόπτερο στην περιοχή όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Λάντεν, κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, εκτέλεσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα με σφαίρες στο στήθος και το κεφάλι. Όπως διευκρίνισαν, ο ίδιος δεν ανταπέδωσε τα πυρά.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί την Πέμπτη με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου , τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Εν τω μεταξύ, ο Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση διέταξε τις πρεσβείες της χώρας σε «ευαίσθητες» περιοχές, να αναβαθμίσουν το επίπεδο ασφαλείας σε εγκαταστάσεις που αντιπροσωπεύουν Γαλλικά συμφέροντα, ενώ υπάρχουν γενικότερα φόβοι αντιποίνων από την Αλ Κάιντα .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν είναι ένα σημαντικό γεγονός και μια θετική εξέλιξη στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας. Εξάλλου, σύμφωνα με μία διαδικτυακή δημοσκόπηση , που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, οι ΗΠΑ έλαβαν τη σωστή απόφαση να σκοτώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μέσα σε όλα αυτά, ο πρόεδρος του Περού εξέφρασε την ανακούφισή του για το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως το πρώτο θαύμα του προηγούμενου πάπα Ιωάννη Παύλου του Β.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *