ΔΝΤ: Εποικοδομητική η συνομιλία Λαγκάρντ – Τσίπρα

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γιουίλιαμ Μάρεϊ, αναφέρθηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στην τηλεφωνική επικοινωνία Λαγκάρντ – Τσίπρα…

Τη χαρακτήρισε ως εποικοδομητική και είχε ως αντικείμενο την επίτευξη προόδου στις τεχνικές διαβουλεύσεις που εκτυλίσσονται στην Αθήνα μεταξύ κλιμακίων των δανειστών και της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε επίσης ότι δεν έχει υπόψιν του αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού να ζητά μετάθεση της καταβολής της επόμενης δόσης που οφείλεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.
Ο Μάρεϊ επισήμανε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν δηλώσει δημοσίως πως προτίθενται να αποπληρώσουν το σύνολο του χρέους τους προς το Ταμείο και διευκρίνισε όμως πως με βάση την πολιτική του ΔΝΤ εάν μια χώρα δεν καταβάλει εγκαίρως κάποια δόση που οφείλει στο Ταμείο, τότε «παγώνει» αυτομάτως και η χρηματοδότησή της.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά πρόσφατο τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, όπου στελέχη του ΔΝΤ φέρονται να χαρακτήρισαν την Ελλάδα ως τον λιγότερο συνεργάσιμο δανειολήπτη στην 70ετή ιστορία του Ταμείου.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *