Γερουσιαστής διεγράφη επειδή πήγε σε τηλεοπτική εκπομπή

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων διέγραψε τον Μαρίνο Τζερμάνο Μαστράντζελι
Τα μέλη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) αποφάσισαν να διαγράψουν από το κόμμα τον γερουσιαστή Μαρίνο Τζερμάνο Μαστράντζελι, εξαιτίας της…

συμμετοχής του σε ένα τηλεοπτικό τοκ-σόου.

Ο Μαστράντζελι εμφανίστηκε σε εκπομπή διαλόγου στο Canale5, που ανήκει στον όμιλο Μπερλουσκόνι, και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο του κινήματός του.

Οι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S αποφάσισαν την παράδοσή του στην κρίση των μελών του κινήματος, που κλήθηκαν να αποφανθούν σε μια ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου: σε σύνολο 19.341 ψηφισάντων, το 88% τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του Μαστράντζελι.

Το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο απαγορεύει ρητά στα μέλη του να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, διότι θεωρεί ότι διαστρεβλώνουν τα μηνύματά του. Οι συνεντεύξεις σε εφημερίδες και δελτία ειδήσεων πάντως επιτρέπονται.

Ο Μαστράντζελι, 41 ετών, εξελέγη στις εκλογές του Φεβρουαρίου στην περιφέρεια της Ρώμης.

«Με όλα τα προβλήματα που έχει η χώρα, οι συνάδελφοί μου έκριναν σκόπιμο να ασχοληθούν με την παρουσία μου σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Το θεωρώ ασύλληπτο… Μέσα μου, θα συνεχίσω να ανήκω πάντα στο M5S», δήλωσε ο διαγραφείς γερουσιαστής, που πλέον προσχωρεί στην άτυπη κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων.

«Πρόκειται για την διαδικτυακή έκδοση της Ιεράς Εξέτασης», σχολίασε καυστικά μέσω Twitter η δημοτική σύμβουλος της Μπολόνιας Φεντερίκα Σάλσι, η οποία επίσης είχε διαγραφεί από το M5S πέρυσι εξαιτίας της συμμετοχής της σε πολιτική εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La 7.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *