Πονοκέφαλος στη Ν.Δ. για το… αντάρτικο

Νέους πονοκέφαλους για τη Νέα Δημοκρατία άνοιξε η απόφαση του Ν. Κακλαμάνη να κινηθεί κόντρα στις επιθυμίες του κόμματος και να…

καταθέσει την υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας, λίγα λεπτά αφότου ο Αρης Σπηλιώτοπουλος είχε ανακοινώσει, με τις ευλογίες του Μαξίμου (δεν δόθηκε επίσημο χρίσμα) ότι κατεβαίνει για τη δημαρχία.

Παρότι ο πρωθυπουργός κράτησε χαμηλούς τόνους σχολιάζοντας απλά ότι «όποιος καταθέτει υποψηφιότητα, καταθέτει…» στο γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχει προβληματισμός για τον κίνδυνο της διάσπασης των ψηφοφόρων που μπορεί να οδηγήσει εκτός β’ γύρου τον «επίσημο» υποψήφιο. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει ότι το Δήμο διεκδικούν ο νυν δήμαρχος Γ. Καμίνης, ο Γ. Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ηλ. Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχει και ο Β. Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ.

Ηδη το πρωί μιλώντας στον Ant1 ο Νικήτας Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι θα απευθυνθεί στη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας, και ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

Ευχήθηκε μάλιστα καλή δύναμη στον Αρη Σπηλιωτόπουλο λέγοντας ότι το «καλή τύχη» θα ήταν ψεύτικη ευχή, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως τους επόμενους 2,5 μήνες θα μάθει τα προβλήματα της πόλης.
Σε κάθε περίπτωση στην Αθήνα σημειώθηκε το δεύτερο μεγάλο κρούσμα «ανυπακοής» μετά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την οποία διεκδικούν ο «επίσημος» Γ. Ιωαννίδης και ο «αντάρτης» Απ. Τσιτσικώστας.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Real.gr τις επόμενες μέρες κλείνει και ο δήμος της Θεσσαλονίκης πιθανότατα με τον Σταύρο Καλαφάτη στον οποίο έχουν ασκηθεί έντονες πιέσεις προκειμένου να αποδεχθεί να κοντραριστεί με τον Γιάννη Μπουτάρη, παρά το γεγονός ότι κάποιοι «γαλάζιοι» έχουν ρίξει στο τραπέζι την ιδέα να στηριχθεί ο νυν δήμαρχος της πόλης.
Οι ανακοινώσεις

Η επιλογή Σπηλιωτόπουλου έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες αφού προηγουμένως μετρήθηκαν δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι έχει καλύτερη απήχηση στο ευρύτερο χώρο της Ν.Δ.

Οι χθεσινές εξελίξεις, πάντως, έτρεξαν με διαφορά λίγων λεπτών. Προηγήθηκε η ανακοίνωση Σπηλιωτόπουλου: «Δηλώνω παρών στην πρόσκληση/πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας.

Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

Αμεση ήταν η αντίδραση Κακλαμάνη, που έσπευσε να δηλώσει: «Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα, η Αθήνα»

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Κακλαμάνης απολαμβάνει, όπως όλα δείχνουν τη στήριξη του Βύρωνα Πολύδωρα και του νεόκοπου κόμματος «Ένωση για την πατρίδα και τον λαό»

euro2day.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *