Στις φυλακές ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Στις φυλακές θα οδηγηθεί ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης που κατηγορείται στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου. …

Μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γ. Μαλλή, ο πρώην υπουργός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την κακουργηματική κατηγορία για «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων» που αφορά διακίνηση μεγάλων ποσών που συνδέεται με προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε βάρος του πρώην Κύπριου υπουργού εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο ένταλμα σύλληψης ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς ο Κύπριος πολιτικός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του όταν κλήθηκε. Οι αρχές της Κύπρου αποφάσισαν την έκδοσή του και συγκεκριμένα μετά τις καταγγελίες του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του πρώην υπουργού που είπε πώς «κουβαλούσε βαλίτσες με μαύρο χρήμα» για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M-1.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών με ύποπτα εμβάσματα που φέρεται να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα με αποστολέα τον καταζητούμενο από τις ελληνικές δικαστικές αρχές Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. Μερος των χρημάτων αυτών (5,7 εκατομμύρια) σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατέληξε σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη γιου του πρώην υπουργού με συνδιαχειριστή τον πατέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαντήσεις του κ. Μιχαηλίδη δεν κρίθηκαν επαρκείς, ενώ ο ίδιος φέρεται να ζήτησε να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με τον Νικο Ζήγρα, τον οποίο όπως είπε έχει συναντήσει 5-6 φορές.

Για την υπόθεση των επίμαχων εμβασμάτων οι ανακριτές έχουν ζητήσει και την έκδοση και του Μιχάλη Μιχαηλίδη, υπέρ της οποίας αποφάνθηκε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.

Πηγή:www.capital.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *