Ο Μέρντοχ «ομολογεί» την απιστία της γυναίκας του με τον Μπλερ

Ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ αποκαλύπτει τι οδήγησε στο χωρισμό με τη Γουέντι Ντενγκ
«Χείμαρρος» ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, στην πρώτη του συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από…

το 2009 στο περιοδικό “Fortune”, όπου επιβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, τις φήμες της εξωσυζυγικής σχέσης της πρώην γυναίκας του, Γουέντι Ντενγκ, με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

O Mέρντοχ εξηγεί επίσης τους λόγους για τους οποίους έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στο γιο του, Λάχλαν, και επισημαίνει ότι η διάσπαση της μιντιακής αυτοκρατορίας του ήταν αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της News Corp., με βάση τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

“Το διαζύγιό μου με τη Γουέντι Ντενγκ δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ήταν μία επίπονη διαδικασία” υποστηρίζει ο 83χρονος Μέρντοχ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο τρίτος άνθρωπος στο γάμο τους ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

“Όταν ενημερώθηκα για το ερωτικό σημείωμα της Γουέντι προς τον Μπλερ ήρθα σε δύσκολη θέση και εν συνεχεία ζήτησα από το προσωπικό στο ράντσο μου στην Καλιφόρνια να με ενημερώσει για το αν πράγματι οι δυο τους απολάμβαναν εκεί ρομαντικά διήμερα” υποστήριξε ο Μέρντοχ.

Χωρίς να αναφερθεί στα όσα του είπε το προσωπικό, λίγες ημέρες αργότερα, διάβαινε την πόρτα του δικηγόρου του για το διαζύγιο. Στο σημείωμά της, η Γουέντι… έσταζε μέλι για τον Τόνι Μπλερ. «Μου λείπει τόσο πολύ ο Τόνι… Είναι τόσο γοητευτικός και τα ρούχα του πανέμορφα. Έχει τόσο ωραίο σώμα, έχει υπέροχα πόδια και κ…ο. Είναι ψηλόλιγνος και έχει υπέροχο δέρμα. Λατρεύω τα διαπεραστικά μπλε μάτια του και το αίσθημα κυριαρχίας που βγάζει πάνω στη σκηνή…» έγραφε η κινεζικής καταγωγής Γουέντι.

Η 45χρονη Γουέντι Ντενγκ παντρεύτηκε το μεγιστάνα των μίντια, Ρούπερτ Μέρντοχ, το 1999. Είχε 38 χρόνια διαφορά με τον πολυεκατομμυριούχο σύζυγό της, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες: την Γκρέις και τη Χλόη. Μάλιστα, κι ένα από τα e-mails που είχε ανταλλάξει με τον Μπλερ φέρεται να υπέπεσε στην αντίληψη του Μέρντοχ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, ο Μέρντοχ χώρισε τη Γουέντι Ντενγκ το 2013.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ έσπευσε να δικαιολογήσει την επιλογή του να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στο μεγαλύτερο γιο του, Λάχλαν Μέρντοχ, παρακάμπτοντας άλλα στελέχη.

“Οφείλω να προετοιμάσω τη διάδοχη κατάσταση και ο Λάχλαν είναι ιδανικός, για να αναλάβει την επιχείρηση” δήλωσε ο Μέρντοχ.

Παράλληλα, έδωσε προαγωγή και στον άλλο του γιο, Τζέιμς, ετοιμάζοντάς τους, όπως όλα δείχνουν, να τον διαδεχθούν, όταν ο 83χρονος μεγιστάνας αποφασίσει να αποσυρθεί. Ο 42χρονος Λάχλαν γίνεται εκτελεστικός πρόεδρος της 21st Century Fox και της News Corp και θα μοιράζεται τη θέση αυτή με τον πατέρα του. Ο 41χρονος Τζέιμς θα μοιράζεται τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Fox μαζί με το συνεργάτη του πατέρα του, Τσέις Κάρεϊ.

Τέλος, ο Μέρντοχ εξήγησε στο Fortune τους λόγους για τους οποίους χώρισε σε δύο διακριτές επιχειρηματικές οντότητες τον όμιλό του. “Η News Corporation διαχωρίστηκε σε δύο ομίλους, για να είναι πιο εύρυθμη η λειτουργία της: σ’ έναν όμιλο, όπου θα κυριαρχούν τα κινηματογραφικά στούντιο της Fox και θα συμπεριλαμβάνονται τα τηλεοπτικά δίκτυα του μεγιστάνα, καθώς και σε έναν άλλο με τις εκδοτικές δραστηριότητές του, όπως οι New York Post, Wall Street Journal κ.λπ.”.

Ο Μέρντοχ παραδέχτηκε επίσης πως έχει ακόμα “πολλά να κάνει”. “Η μητέρα μου απεβίωσε σε ηλικία 103 ετών κι επειδή οι άνθρωποι ζουν συνήθως κατά μέσο όρο 20 χρόνια περισσότερο από τους γονείς τους, αυτό σημαίνει ότι έχω ακόμα πολλά να κάνω” είπε χαρακτηριστικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *