Φορολογική δικαιοσύνη και μεταρρυθμίσεις ζητά ο Προβόπουλος

Έμφαση στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θα δίνει η έκθεση της ΤτΕ που θα δώσει στη δημοσιότητα ο…

Γιώργος Προβόπουλος σήμερα κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει για μία ακόμη φορά την διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προκειμένου όπως θα σημειώσει να υπάρξει μεγαλύτερη δικαιοσύνη και παράλληλα θα σημειώσει ότι η φοροδοτική ικανότητα των μεσαίων στρωμάτων έχει εξαντληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση θα προβλέπει για φέτος ύφεση 4,5% και ανεργία κοντά στο 27%. Το 2014 θα είναι το έτος της ανάκαμψης υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται και δρομολογούνται.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να επισημάνει στην ομιλία του ότι η πτώση της οικονομικής δραστηριότητος και η υψηλή ανεργία δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, παρά την ουσιαστική βελτίωση που έχει επιτευχθεί στο δημοσιονομικό πεδίο με την εμφάνιση πρωτογενών πλεονασμάτων και την επιστροφή των καταθέσεων στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος θα αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για έξοδο από την κρίση και θα προειδοποιήσει πως και το 2013 θα είναι δύσκολο και κρίσιμο έτος για την ελληνική οικονομία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *