Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών σε εκτροφείο στρουθοκαμήλων

Η γρίπη των πτηνών έπληξε ένα εκτροφείο στρουθοκαμήλων στη Νότια Αφρική, όμως οι αρχές της χώρας βεβαιώνουν ότι είναι…

απίθανο να μεταδοθεί η ασθένεια σε ανθρώπους, αν και θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μετά τον εντοπισμό ενός άλλου στελέχους της γρίπης που έχει ήδη σκοτώσει οκτώ πρόσωπα στην Κίνα.

Λόγω της επιδημίας έχουν επιβληθεί περιορισμοί στη μετακίνηση των στρουθοκαμήλων και των προϊόντων τους στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της επαρχίας αυτής, οι εξετάσεις στα δείγματα που ελήφθησαν από το εκτροφείο, μια μονάδα κοντά στο Άουντσχουρν, έδειξαν ότι τα πουλιά ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από το στέλεχος Η7Ν1 της γρίπης των πτηνών.

Οι θάνατοι των οκτώ ανθρώπων στην Κίνα οφείλονται στο στέλεχος Η7Ν9.

Η Μάρνα Σινκλέρ, κτηνίατρος του δημοσίου στην περιοχή του Άουντσχουρν, είπε ότι και στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί στελέχη του ιού της γρίπης. «Δεν υπάρχει ανησυχία. Δεν πιστεύουμε ότι ο ιός σχετίζεται με το στέλεχος (που εντοπίστηκε στην Κίνα) αλλά κάνουμε εξετάσεις για να βεβαιωθούμε», πρόσθεσε.

Πριν από δύο χρόνια είχε ξεσπάσει και πάλι επιδημία γρίπης των πτηνών στη Νότια Αφρική και οι αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εξαγωγές προϊόντων στρουθοκάμηλου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σφαγιάσουν 10.000 πουλιά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *