Ηλεία: Πετούσαν πέτρες στους πυροσβέστες την ώρα που έσβηναν τη φωτιά!

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ


Με… πέτρες υποδέχθηκαν αθίγγανοι της περιοχής της Γαστούνης τους πυροσβέστες που επιχείρησαν να σβήσουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στο patrisnews.com ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Χρήστος Γιαννακόπουλος…
Ο κ. Γιαννακόπουλος, μιλώντας για το συγκεκριμένο περιστατικό, που το χαρακτήρισε ως απαράδεκτο, αναφέρθηκε στον κίνδυνο που διατρέχουν οι πυροσβέστες τη στιγμή που επιχειρούν σε συμβάν, καθώς εκείνη την ημέρα απειλήθηκε από τους Αθίγγανους η σωματική τους ακεραιότητα, ενώ αποτέλεσμα ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας, Νίκος Στασινόπουλος, o oποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σημείο να καλέσει τη συνδρομή της Αστυνομίας, με σκοπό η Πυροσβεστική να προχωρήσει ανενόχλητη στο έργο της.

«Πριν από λίγο καιρό υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν για κατάσβεση πυρκαγιάς σε περιοχή της Γαστούνης στην οποία διαμένουν ΡΟΜΑ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Αποτέλεσμα ήταν οι πυροσβέστες και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας, Νίκος Στασινόπουλος να ενημερώσουν την αστυνομία γι αυτό το συμβάν και να ζητήσουν συνδρομή της.

»Θεωρώ πως τέτοιες ενέργειες πρέπει να σταματήσουν και κυρίως να μην ξανασυμβούν γιατί κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, που θέτουν σε κίνδυνο αφενός μεν την ίδια τη ζωή τους κατά τη διάρκεια κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς και αφετέρου είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν τις εκρήξεις θυμού κάποιων ατόμων χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αιτία», είπε σε δηλώσεις του στο patrisnews.com ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Χρήστος Γιαννακόπουλος και παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για την άμεση ανταπόκριση που έδωσε στο περιστατικό, ενώ ζήτησε τη στήριξή της για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα εις βάρος των πυροσβεστών.

Πάντως ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε πως οι πυροσβέστες θα είναι πάντα μπροστά σε οποιοδήποτε συμβάν προκύψει και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον πολίτη.

giakoumelou@gmail.com

patrisnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *