Τελευταία Νέα

Μεγάλο Σάββατο

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην Ταφή και την Κάθοδο του Χριστού στον Άδη. Σύμφωνα με τις ευαγγελικές διηγήσεις, μαζεύτηκαν οι Αρχιερείς και οι Φαρισαίοι στον Πιλάτο και τον παρεκάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Χριστού, βάζοντας φρουρούς, μέχρι την τρίτη ήμερα, διότι, όπως έλεγαν, είχαν την υποψία μήπως οι μαθητές κλέψουν την νύχτα το σώμα του Ιησού και κηρύξουν κατόπιν ότι αναστήθηκε. Ο Πιλάτος, έδωσε την άδεια και….
εκείνοι σφράγισαν τον τάφο, τοποθετώντας μια φρουρά από στρατιώτες για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

33 Comments

 1. Ανώνυμος

  Χριστός Ανέστη αδέλφια!και προσέξτε αυτοι που λένε οτι δε πιστέυουν πιστεύουν στο Θεό πιο πολύ απολους εμας, αλλά φοβούνται πολύ να το παραδεχτουν, και θέλουν να κάνουν τους άντρες τους εγωιστές τους λογικούς. Είναι πουλάδες αδέλφια μη τους πιστεύετε , φοβούνται λένε ανβ δε το παραδεχτω δε θα τιμωριθω για αυτα που εχω κάνει κάθε βράδυ λένε με τρεμουλα Θεε μου βοηθησε με!μη συζητάτε !βρίσκουν τροφή,δεν είδατε οτι τρέχουν σα τους νεκροθαφτες στο πτώμα αν δουν χριστιανικό άρθρο; αν δε σε απασχολει δε τρέχεις. Τρομαγμένα δειλα μπακαλιαράκια αδέλφια μου, που κρίβονται πισω απο τις βρισιές τους!Μην απαντάτε . ο Θεός μαζί μας Γυμναστης

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Πλακώσανε οι άθεοι να κάνουν την προπαγάνδα τους, με "ένδυμα" χριστιανικό.
  Ρε ουστ απο δω, σας καταλάβαμε κουφάρια με άδεια ψυχή και μυαλό κατσαρίδας.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Το μυαλό μου είναι μια χαρά το δικό σου είναι άδειο! Την καθαρή αλήθεια και τόσο ωμά που σας πονάει! Με τέτοια μυαλά θα μείνεται για πάντα στο σκοτάδι! Να με θυμάστε!

  Reply
 4. Ανώνυμος

  7.02 ΑΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ..

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ 708 ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ.
  ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ρε 6:37, 6:55 και 7:02 για πες μας τι πινεις και δεν μας δινεις.
  τρικυμια εν κρανιω

  Reply
 7. Ανώνυμος

  6:37 μ.μ.
  Αμα δεν είσαι χριστιανός, δικαίωμά σου, αλλά τράβα σε ένα άλλο post και όχι σε αυτό που μιλάει για το Μεγάλο Σάββατο.
  Το αν είμαι χριστιανός στα λόγια ή στα έργα, ή… και καθόλου, ούτε το ξέρεις, ούτε σου δίνει το δικαίωμα να το κρίνεις. Στο γράφω για δεύτερη φορά, γιατί το μυαλό σου έχει κολλήσει και δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω.
  Ξέρεις κάτι αγαπητέ; Είναι άκρως ασυμβίβαστο να δηλώνεις, μη-χριστιανός και να κρίνεις ταυτόχρονα αν κάποιος είναι καλός χριστιανός ή όχι. Η πιστεύεις στον χριστιανισμό και κρίνεις με χριστιανικά κριτήρια, ή μένεις στη δική σου θρησκεία (ή α-θρησκεία) και κρίνεις τους ομοίους σου.
  Με το ίδιο σκεπτικό, δεν μπορώ κι εγώ που δεν είμαι μωαμεθανός να κρίνω αν είναι καλός ή κακός μωαμεθανός, ο… Αχμετ Αλ Χαλίλ που ζει σε προάστιο του Ντουμπάι.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  Ο κάθε άθεος ξέρει να σέβεται τον εαυτό του, και ο κάθε 12θειστής τους θεούς του. Εσείς δεν ξέρετε δυστυχώς να σέβεστε όχι τον εαυτό σας αλλά ούτε τον ίδιο σας το θεό εφόσον πιστεύετε σε αυτόν. Γιατί εφόσον δεν σέβεστε το θεό σας που σας δημιούργησε δεν μπορείται να σέβεστε τον εαυτό σας. Οπότε όποιος όποιος θέλει να αυτοαποκαλείται χριστιανός ας είναι πρώτα και μετά βγήκε και υποστηρίξτε τις απόψεις σας. Αλλιώς λογια, λόγια, λόγια, λόγια… Ντροπή σας και αίσχος σας.

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Αλλά όταν ξενοπηδάμε, βρίζουμε, κοιτάμε την πάρτη μας, δεν σεβόμαστε κανέναν κ.τ.λ. και όταν σας λένε την αλήθεια το λέτε παπαδαριό, γιατί έτσι σας βολεύει και γιατί έτσι σας έμαθαν, και έτσι έχετε και την άποψη ότι θα σωθείτε. Ο χριστιανισμός θέλει θυσίες, και χριστιανική ζωή την οποία κάνεις στη σημερινή εποχή δεν μπορεί να κάνει. Ίσως λίγοι και αυτοί είναι μετρημένοι στα δάκτυλα.

  Reply
 10. Ανώνυμος

  Τι να σου πω ρε 6:05 και σε κάθε έναν από εσάς που το παίζετε χριστιανοί. Η καινή διαθήκη σου παρέχει όλη τη διδασκαλία του χριστού και πως πρέπει να ζεις χριστιανικά στη ζωή σου για να κερδίσεις τη βασιλεία των ουρανών. Δεν είναι παπαδαριό. Γράφει μέσα τα λόγια του ίδιου του ιησου. Κάνεις δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται χριστιανός χωρίς να ζει χριστιανικά. Άνοιξε αυτήν την καινή διαθήκη και μη λες ασυναρτησίες. Ξέρεις την καινή διαθήκη την έχω διαβάσει όσο καιρό πίστευα στο χριστό και ήμουν χριστιανός. Αλλά πλέον δεν είμαι για δικούς μου λόγους και είναι επιλογή μου. Οπότε μην με κρίνεις και ειδικά όταν εσύ είσαι χριστιανός στα λόγια.

  Reply
 11. Ανώνυμος

  Καλοί οι Sabbath και ακόμη καλύτερος ο Ozzy, αλλά ας το παραδεχτούμε… Ο καθένας πετάει εδώ μέσα ότι μαλακία του κατέβει στο κεφάλι.

  Reply
 12. Ανώνυμος

  Ας το παραδεχτούμε!…ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΘΕΟΙ ΜΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ BLACK SABBATH!

  Reply
 13. Ανώνυμος

  5:12μμ.
  Αν πιστεύεις ότι η καινή διαθήκη θα μου πει πως να πιστεύω τον Χριστό μου, τότε είσαι κι εσύ μέρος του παπαδαριού που ανέφερα και βαθιά νυχτωμένος.
  Το τι τηρώ και τι δεν τηρώ σαν χριστιανός, ούτε το ξέρεις, ούτε μπορείς να το κρίνεις, πολύ δε περισσότερο αν πιστεύεις σε διαφορετικό Θεό από τον δικό μου, ή – ακόμη χειρότερα – σε κανένα Θεό.
  Κάνε λοιπόν την αυτοκριτική σου με τον εαυτό σου και μην αυτοανακυρήσσεσαι σε κριτή των άλλων.

  Reply
 14. Ανώνυμος

  4:42 δεν νομίζω να έχεις αρχιδια. Πάντως μπράβο σου με τον τρόπο που σχολιάζεις ωραίος χριστιανός είσαι!

  Reply
 15. Ανώνυμος

  5:03 άνοιξε για μια φορά στη ζωή σου πραγματικά και διάβασε την καινή διαθήκη και μετά πές τη γνώμη σου. Αλλά βλέπεις η αλήθεια πονάει και δεν σας συμφέρει, γιατί ο κάθε ένας από εσάς είναι χριστιανός μόνο στα λόγια, δεν τηρείτε τίποτε. Όσο για τους παπάδες ουδέν σχόλιο.

  Reply
 16. Ανώνυμος

  4:51 και εσύ 4:55 που συμφωνείς κιόλας.
  Έχετε μπερδέψει την διδασκαλία του Χριστού, με την διδασκαλία του παπαδαριού.
  Ντροπή σας

  Reply
 17. Ανώνυμος

  Ακούστε τους χριστιανούς τους συκοφαντούν τα πιστεύω τους! Πιστεύουν δηλαδή στο θεό και στο χριστό χωρίς να τηρούν ούτε τις εντολές του ούτε τη διδασκαλία του χριστού. Και πάμε να δούμε τι τηρείται επιτέλους εσείς οι χριστιανοί. Πόσοι από εσάς έχουν τηρήσει τις 9 από τις 10 εντολές? Πόσοι από εσάς δεν έχετε βρίσει? Πόσοι από εσάς κρατάτε νηστεία τις 40 μέρες του πάσχα και των χριστουγέννων αλλά και των υπολοίπων γιορτών που νηστεύουμε? Πόσοι από εσάς βοηθάτε τους συνανθρώπους σας? Πόσοι αυτοί τη στιγμή πουλάτε τα πλούτη σας για να τα δώσετε στους φτωχούς? Πόσοι από εσάς έχετε κάνει έρωτα με το αντίθετο φύλλο εφόσον έχετε παντρευτεί πρώτα σύμφωνα με το χριστό και τη διδασκαλία του? Που έχουμε φτάσει σε σημείο να αλλάζουν οι άντρες τις γυναίκες σαν τα πουκαμισά και οι γυναίκες τους άντρες σαν τις φούστες? Πόσοι από εσάς έχετε διδάξει σωστά τα παιδιά σας που έχουν σχέσεις από τα 13 τους? Πόσοι από εσάς που πάτε στην εκκλησία αφήνετε λεφτά? Αυτά τα οποία πρόδωσαν το χριστό. Πόσοι από εσάς ζουν χριστιανικά και τηρούν τις εντολές του θεού και του χριστού. Ο χριστός σας έδειξε πως πρέπει να δείτε στη ζωή σας. Πόσοι από εσάς ζείτε την χριστιανική ζωή του χριστού ή μάλλον καλύτερα ποιος ξέρει από εσάς πως να ζήσει χριστιανική ζωή? Στα λόγια είστε πρώτοι αλλά από πράξεις μηδέν. Έχετε ατιμώσει το θεό σας γιατί δεν τηρείται τίποτε από τις διδασκαλίες του. Απλώς πιστεύεται και νόμιζεται ότι θα σωθείται. Χρειάζονται πράξεις αυτό ζήτησε ο χριστός σας αλλά εσείς δεν σέβεστε τίποτε. Λόγια λόγια λόγια… Ντροπή σας και αίσχο σας. Ευχομαι ο θεός σας να σας ρίξει όλους στην κόλαση σας. Ο κάθε δωδεκαθειστής και ο κάθε άθεος είναι καλύτερος από τον κάθε χριστιανό σας. Ντροπή σας.

  Reply
 18. Ανώνυμος

  Άρχισε πάλι το φασιστικό παραλήρημα. Στους μετανάστες κανείς δεν εύχεται; ούστ κωλοέλληνες.

  JESUS RAISE FROM THE DEAD, OUR FRIENDS IMMIGRANTS!

  Reply
 19. Ανώνυμος

  4:16 μ.μ.
  Αφού δεν θα πάρεις το "παραμύθι" της Ανάστασης, πάρε τον πούλο…
  …και τα @ρχίδι@ μου μαζί

  Reply
 20. Ανώνυμος

  Xristianosini REEEEE 18.000 Sfagentes ston Ippodromo Thessalonikis ELLINON oxi ORTHODOX,
  ELLINON O theos tis AGAPIS. AISXOS ZZOOOOOOOOAAAAAAAA. YPATIA

  Reply
 21. Ανώνυμος

  ADMIN επειδή επιτρέπεις τέτοια σχόλια μάθε πως ο πόλεμος που θα σου κάνω εγώ και όχι μόνο για το κατάπτυστο αυτό blog,που τάχα μου βάζεις αναρτήσεις για τον Χριστό και αφήνεις το κάθε σκουπίδι να τον χλευάζει,θα είναι ανελέητος από εδώ και πέρα.
  Όλοι θα μάθουν ποιος είναι τελικά ο ρόλος σου και θα το καταλάβεις σε λίγο καιρό.
  Και επιφυλάσσομαι για προσφυγή στην δικαστική οδό,διότι το να μου συκοφαντούν τα πιστεύω μου δεν θα το επιτρέψω με τίποτα..
  ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΑΡΑΕΓΙΝΕ.

  Reply
 22. Ανώνυμος

  Τον ιησου τον έθαψαν στον πολυτελή τάφο του και έπειτα ο πλούσιος μαθητής του ιωάννης πλήρωσε τους φρουρούς εφόσον τον πήρε από εκεί να πουν ότι αναστήθηκε. Καλό το παραμύθι της αναστάσης αλλά δεν θα πάρω!

  Reply
 23. vomoloxius

  Όλοι εμείς, τα μονίμως απονήρευτα κουτάβια, πίνοντας απ’ τον θεολογικό μανδραγόρα αυτής της θρησκείας, υπήρξαμε σε τέτοιο αξιοθρήνητο βαθμό «υπνωτισμένοι» (κατ’ ουσίαν μαγεμένοι), που ανεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα, κυριολεκτικώς τα πάντα…αφού δεχθήκαμε ως θεόπνευστες, ακόμα και τις πλέον τερατώδεις και ανατριχιαστικές εικόνες, με νεκροζώντανα ζόμπι να παρελαύνουν μέσα στην Ιερουσαλήμ, γιορτάζοντας την ανάσταση του Ναζωραίου!!

  Επιτέλους! Μήπως κάπου εδώ πρέπει να τελειώσει και η δική μας υπομονή, στα παραμύθια της ψεύτικης αυτής θρησκείας;…

  Reply
 24. Ανώνυμος

  ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ@@@@@@@ ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ^^^&ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ=357562&^^^(&(&^%$^ΘΑΝΑΤΟΣ+++++++++ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΟ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΟΥΣΤ ΞΟΥΣ@@@++++++++^&*$$$+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++================ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς…………….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΨΩΜΙ Κ'ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΗΛΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  ΩΙΛΙΦ+

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *