Τελευταία Νέα

Αυτό, κυρίες και κύριοι, έχει ένα μόνο όνομα: «ΠΑΣΟΚ»

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σήμερα κληρώνει! Η βαθιά περισυλλογή του Μέγα Τιτουλάριου φτάνει στο τέλος της. Ο ελληνικός λαός ας ετοιμάζει την καμπούρα του.

Εντός της ημέρας οι Οφφικιάλοι, οι Εξωκατάκοιλοι Αρχοντες, ο Μέγας Χαρτοφύλαξ, ο εξίσου Μέγας Νοτάριος, οι νομοφύλακες, οι χαρτουλάριοι και το λοιπό αρχοντολόι των «σωτήρων» του τόπου θα βγάλουν το λογαριασμό.

Αμα τη λήξει της συνεδριάσεως, μόλις θα…..
έχει κάτσει η μπίλια πάνω στη ρουλέτα της λεηλασίας, τα πάντα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθεί το ακριβές ποσό των πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων της νέας «λυπητερής».

Εν αναμονή του καπνού που θα βγει από το κονκλάβιο, λίγο πριν το «Habemus papam», ας θυμηθούμε επί τροχάδην πώς φτάσαμε σε αυτό το – κατά δήλωση του κυρίου πρωθυπουργού – «δεύτερο ημίχρονο».

Ας θυμηθούμε, δηλαδή, πώς από τη φαρσοκωμωδία «δεν θα παρθούν νέα μέτρα», φτάσαμε στα προαποφασισμένα και προειλημμένα νέα – πιο άγρια και πιο απάνθρωπα – μέτρα:

«Η Ελλάδα έκανε το χρέος της, όλα όσα συζητήθηκαν (σ.σ.: στο συμβούλιο της ΕΕ) δεν μεταφράζονται σε νέα μέτρα».

(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στις Βρυξέλλες, 4/2/2011)

«Ο,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – έχουμε δεσμευτεί. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, αλλά μέχρι εκεί!».

(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στη Συνάντηση Νέων Επιχειρηματιών, 21/10/2010)

«Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Ελληνα πολίτη».

(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, 7/10/2010)

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα».

(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, 12/9/2010)

«Οι αλλαγές εγγυώνται ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα».

(Γιώργος Παπανδρέου, δηλώσεις μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, 18/6/2010)

*

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχουν νέα μέτρα. Τέλος πια μ’ αυτήν την τρομολαγνεία».

(Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη Τύπου, 6/7/2010)

«Εάν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει».

(Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην τηλεόραση του «Σκάι», 10/5/2010)

«Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο δεν υπάρχουν νέα μέτρα»

(Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ομιλία στη Βουλή, ένα μήνα μετά την ψήφιση του μνημονίου, καλοκαίρι 2010)

«Να τελειώσει αυτό το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα, δεν υπάρχουν νέα μέτρα».

(Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη στο MEGA, 30/11/2010)

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε νέα μέτρα».

(Γιώργος Πεταλωτής, συνέντευξη στον «Σκάι», 22/5/2010)

«Δεν θα γίνει καμία περικοπή μισθών και συντάξεων, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα».

(Γιώργος Πεταλωτής, ενημέρωση πολιτικών συντακτών, 20/10/2010)

Κατόπιν τούτης της περιήγησης στο μαγικό κόσμο του «ΠΑΣΟΚισμού» και επειδή εκτός από την εκμετάλλευση είναι και η κοροϊδία που έχει τα όριά της,

ανακύπτουν δυο πιθανές επιλογές:

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στους εαυτούς τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στα παιδιά των παιδιών τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στα εγγόνια των παιδιών των παιδιών τους,

ή θα αποδεχτούν να θυσιαστούν στα «κρεματόρια» της πλουτοκρατίας κι όσοι επιβιώσουν να πληρώνουν τα «κερατιάτικα» μέχρι το 2300 μ.Μ. (σ.σ.: μετά Μνημονίου),

ή θα οργανωθούν, θα ξεσηκωθούν, θα πάρουν φαλάγγι και θα σαρώσουν όλους αυτούς τους άθλιους που νομίζουν ότι μπορούν να τους πίνουν το αίμα και να τους «δουλεύουν» μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.

Οι λόγοι για να αποφασίσουν το δεύτερο είναι πολλοί και ισχυροί. Ισως όχι ο σημαντικότερος, αλλά σίγουρα ένας τέτοιος λόγος είναι το «αφήγημα» του ψεύδους και της απάτης που προηγήθηκε.

ΥΓ:Υπάρχουν δάνεια και δάνεια. Η στήλη ποτέ δεν είπε όχι στα επωφελή δάνεια. Ειδικά όταν είναι άτοκα, όπως η βοήθεια (κανονική βοήθεια, ουδεμία σχέση με ΔΝΤ) από τον Θύμιο, τον Αποστόλη και τα άλλα παιδιά της «Ελληνοφρένειας» που μας διέθεσαν τη συλλογή τους με τις δηλώσεις – «αγλάισμα ειλικρίνειας» των κυβερνώντων μας. Ευχαριστούμε!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    για το ΠΑΣΟΚ καλα τα λεει ο μπογοπουλοσ.για τους κρατικοδιαιτουσ χαφιεδες του κκε που καμνουν παρελαση στο συνταγμα δεν λεει τιποτα ο καρατζιοζης.ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *