Σοκ: Διαβάστε το σχέδιο απόβασης του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα!

Έτοιμοι να κάνουν το «επόμενο βήμα» στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου εμφανίζονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που σκορπούν το θάνατο και τον όλεθρο στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες το think tank για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ίδρυμα Quilliam, οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν από την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη. Σε αυτό το εγχείρημα, που περιλαμβάνει μίνι «εισβολή» τρομοκρατικών ομάδων, στο στόχαστρο βρίσκεται, εκτός των άλλων, και η Ελλάδα.

Απώτερος στόχος είναι η πρόκληση αντιποίνων για την εκστρατεία της Δύσης κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία. Το έγγραφο που παρουσίασε το Ιδρυμα Quilliam αναφέρεται σε ένα δοκίμιο που γράφτηκε και κυκλοφόρησε από κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, εντός του οποίου αναγράφονται με λεπτομέρειες ο τρόπος που έχει οργανωθεί το εν λόγω σχέδιο.

Εν ολίγοις, το πλάνο των τζιχαντιστών περιλαμβάνει μυστική απόβαση μικρών και ευέλικτων τρομοκρατικών ομάδων σε: Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία με σκοπό να προκαλέσουν χτυπήματα-αντίποινα προς τη Δύση, και όχι να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τον τακτικό στρατό.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι οι τζιχαντιστές θα αποβιβαστούν στις ακτές της Νότιας Ευρώπης επιβιβαζόμενοι σε μικρές βάρκες, αξιοποιώντας την εμπειρία των προσφύγων της Βόρειας Αφρικής και ακολουθώντας περίπου το ίδιο δρομολόγιο. Ως βασική πύλη εισόδου των ακραίων ισλαμιστών στη Γηραιά Ηπειρο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως η Ιταλία, λόγω της εγγύτητας των ακτών της με αυτών της Λιβύης.

Όπως αναφέρει, η Λιβύη είναι ιδανική για κάτι τέτοιο διότι «έχει μια μεγάλη ακτογραμμή και είναι απέναντι από τις νότιες χώρες των σταυροφόρων, στις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς με ευκολία ακόμα και με υποτυπώδεις βάρκες».

Εν ολίγοις, ο εμπνευστής του κειμένου στηρίζεται στο ότι κάθε μέρα: «φτάνουν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, ακόμη και στη Νότια Ισπανία, απαρατήρητοι, περίπου 500 Βορειοαφρικανοί» και στην ευκολία με την οποία μπορούν να προσεγγίσουν τον ευρωπαϊκό νότο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Όσον αφορά τη χώρα μας η περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στις λιβυκές ακτές είναι η Κρήτη. Το ελληνικό νησί θεωρείται από τα εγγύτερα στη Λιβύη, αφού το χωρίζουν κάτι λιγότερο από 200 μίλια θάλασσας από την πόλη Ντέρνα, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο είναι η αναφορά που γίνεται στο συγκεκριμένο δοκίμιο για επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες σε πλοία του εμπορικού ναυτικού που ανήκουν σε ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες.

«Πιθανόν να κλείσουν και ναυτιλιακές εταιρείες, λόγω του ότι πλοία και δεξαμενόπλοια των σταυροφόρων θα αποτελούν στόχο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που αποκάλυψε το Ιδρυμα Quilliam.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *