Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσιας

Οι ιδιότητες του κεχριμπαριού ,ήταν αγαπημένες στην Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας,στης όποιας είχε μεταφερθεί στα ανάκτορα της, αφού πρώτα είχε δοθεί σαν δώρο, μετά την ρωσοπρωσικη συμμαχία από τον Φρειδερίκο Γουίλιαμ Πρωσίας στον τσάρο Μεγάλο Πέτρο το 1717, ένα κεχριμπαρένιο δωμάτιο, όπου εκεί έμεινε άθικτο για 170 χρόνια.

Το Amber room, όπως σήμερα λέγεται ,ήταν ντυμένο εξ ολόκληρου, από κεχριμπάρι και φύλλα χρυσού!

Όλες οι κυρίες της ρωσικής αυλής είχαν μεγάλη αδυναμία στο κεχριμπαρένιο δωμάτιο ,και αυτό γιατί πίστευαν, ότι συγκέντρωνε μεγάλη ψυχική ενέργεια και μπορούσε να δίνει μεγάλη δύναμη στα μέντιουμ, και στις μεταφυσικές αναζητήσεις της ρωσικής υψηλής αυλής, άλλωστε ήταν γνωστή η μεγάλη αγάπη της Αικατερίνης για το μεταφυσικό!

Το κεχριμπάρι είναι ανεξάντλητο στις ιδιότητες του, στους θρύλους και στην ενεργειακή πρόσφορα του στο αιθερικο ρευστό του ανθρώπου.
Βοήθησε στην δημιουργία πολλών θρύλων ανάμεσα στους όποιους ανήκουν …και τα δάκρυα της Φρεγια…για να καταλήξει στην σημερινή Ambertherapy!

Πανω στο θέμα της κεχριμπαροθεραπειας θα ασχοληθούμε διεξοδικά ,διότι προς έκπληξη σας ,έχουμε την δυνατότητα της και εδώ στην Ελλάδα ..αλλα αυτό θα το αναλύσουμε μια αλλη φορα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *