Καταγγελία Νικολόπουλου για ακύρωση προστίμου σε επιχειρηματία

Στη Βουλή πήγε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος, το θέμα της μη καταβολής φόρων και προστίμων 11.000.000 ευρώ που
έχουν επιβληθεί από το 2005 σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτριου Μελισσανίδη, λόγω ακυρότητας της επίδοσης της πράξης επιβολής τους από την ΦΑΕ Πειραιώς

Ο Νίκος Νικολόπουλος ασκώντας τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, προχώρησε στον προβλεπόμενο και επιβεβλημένο έλεγχο προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και Ν. Βαλαβάνη καθώς και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας (κατά της διαφθοράς) Ν. Παρασκευόπουλο και Π. Νικολούδη λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Αν αληθεύει η πληροφορία ότι με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά αποστερήθηκε το Δημόσιο, από τους οφειλόμενους και μη καταβληθέντες φόρους και πρόστιμα, που έχουν καταλογισθεί από το 2005- επαναλαμβάνω αν αληθεύει- τότε θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι και να τους αποδοθούν ποινικές και αστικές ευθύνες για τις πράξεις τους και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην αποφυγή της καταβολής 11.000.000 € στα ταμεία του Δημοσίου και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο όπου η Κυβέρνηση εξαναγκάζεται να μαζεύει όποια διαθέσιμα υπάρχουν… ακόμα και από τα «παγκάρια των φιλόπτωχων ταμείων»!

Εν συνεχεία ο Νίκος Νικολόπουλος ερωτά τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Επικρατείας (τον αρμόδιο κατά της διαφθοράς) εάν προτίθονται να ζητήσουν το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης και τους καλεί να φέρουν στη Βουλή την απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα «που στηρίζεται- εκτός όλων των άλλων- η παράλειψη και η άρνηση του δικαστηρίου να εκδώσει, εντολή επανάληψης της διαδικασίας εντός συγκεκριμένου εύλογου χρονικού διαστήματος».

Μάλιστα ο Αχαιός Βουλευτής και τ. Υπουργός θυμίζει ότι «πρόσφατα ο Άρειος Πάγος πέρασε από πειθαρχικό έλεγχο δικαστές, για έκδοση αθωωτικών αποφάσεων, για υποθέσεις που εκδίκασαν και το περιεχόμενό τους αφορούσε σε φορολογικά αδικήματα».

Στην περίπτωση του Δ. Μελισσανίδη ζητά να πληροφορήσουν τους Έλληνες φορολογούμενους εάν θα πράξουν αναλόγως, ώστε να ελεχθεί η νομική βασιμότητα της σκέψης του Δικαστή, που τον οδήγησε στην απαλλαγή του εν λόγω επιχειρηματία».

Τέλος, ο ελέγχων Βουλευτής, μεταξύ των πολύ συγκεκριμένων και καυτών ερωτημάτων θέτει και τα ακόλουθα:

1. Ελέγχτηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο φάκελος που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς , ούτως ώστε να μην προκύπτει θέμα ακυρότητας της επιδόσεως της πράξης επιβολής του προστίμου;

Εάν ναι από ποιους συγκεκριμένους λειτουργούς και υπαλλήλους;

2. Αν ελέγχτηκε ο φάκελος και διαπιστώθηκε το παράτυπο της επίδοσης, πότε διαπιστώθηκε χρονικά ακριβώς η παρατυπία και μετά την διαπίστωση αυτή, έγιναν από την πλευρά του ΝΣΚ και από τον χρεωθέντα Δικηγόρο την συγκεκριμένη υπόθεση, οι απαραίτητες ενέργειες για την θεραπεία αυτής της επίδοσης; Να κατατεθεί κάθε σχετική αναφορά η υπόμνημα.

3. Διαβιβάστηκε και πότε κάποιο έγγραφο από το ΝΣΚ προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Οικονομικών που να επισημαίνει τον τεράστιο κίνδυνο απώλειας 11.000.000 € από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της διαπιστωθείσας παρατυπίας, παρατυπία που σίγουρα αναφέρθηκε στο δικόγραφο της ανακοπής που κατέθεσε ο εν λόγω επιχειρηματίας; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα του ΝΣΚ και ….. το δικόγραφο της ανακοπής του κ. Δημήτριου Μελισσανίδη.

4. Ελέγχτηκε ποτέ ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Πειραιώς για την παράλειψη του, να εντοπίσει την ακριβή διεύθυνση του Δ. Μελισσανίδη και να επανακοινοποιήσει εμπρόθεσμα την πράξη επιβολής προστίμου στην σωστή διεύθυνση, με δεδομένο ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας πρωταγωνιστεί στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι την τελευταία 20ετια και είναι πανεύκολη η ανεύρεση του για επίδοση εγγράφων;

5. Θα αναζητηθούν από την πλευρά του Υπουργείου οι ευθύνες, τόσο του Προϊσταμένου της εν λέγω Δ.Ο.Υ. και των υφιστάμενων του, όσο και του επιδόσαντος οργάνου την πράξη επιβολής προστίμου; Να κατατεθούν οι σχετικές εντολές, καθώς και η ενδεχόμενη εντολή σας για την διενέργεια Ε.Δ.Ε.
olympia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *