ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα, Δημ.Στρατούλη – ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ & ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΕΚ, ΟΕΕ

Ας ξεχάσουν αυτά που κάποιοι έκαναν με το ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ, και σήμερα θέλουν να τα επαναλάβουν με την τεράστια περιουσία του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.
Μην ξεχνάμε οτι το ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ξεκίνησε απο το Υπουργείο Εργασίας με το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ.
Οι εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών ξέρουν να φυλάνε και να παλεύουν για τα….
συμφέροντα του Ελληνικού λαού και αυτό το απέδειξαν τον περασμένο ΦΛΕΒΑΡΗ που διεθνοποίησαν την κυβερνητική ΒΛΑΚΕΙΑ για το κλείσιμο των δύο Οργανισμών, και θα χτυπήσουν αλύπητα αυτούς που επιβουλεύονται την περιουσία.

Το ονειρό κάθε εργαζόμενου στον ΟΕΚ και ΟΕΕ είναι να τους επαναλειτουργήσουν.

Ξεκίνησε η πρώτη επερώτηση από τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες σε βαθμό που οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας δεν θα ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΟΥΝ να απαντάνε, αλλά αλλοίμονο τους αν υπάρχει κάτι μεμπτό στα προγράμματά τους, όπως κάποιες απόψεις “τύπου ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ” που αναφέρουν οτι η περιουσια ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ όπως ο ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ…

“Η περιουσία ανήκει μόνο στον Ελληνικό λαό που την έχει αποκτήσει πληρώνοντας τις εισφορές του και σε καμία ΤΡΟΪΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς τους Υπουργούς
Οικονομικών
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ & ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΕΚ, ΟΕΕ»
Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθ. 1 του ν.4046/2012 και με την πράξη 6/28-2-2012 του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 39Α/2012) καταργούνται οι φορείς ΟΕΕ και ΟΕΚ και οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται και ασκούνται από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι πόροι, τα υπάρχοντα ταμειακά διαθέσιμα και κάθε έσοδο των δύο καταργούμενων φορέων μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «Ειδικός Λογαριασμός Κοινωνικής Πολιτικής» του ΟΑΕΔ στην ΤτΕ.
Στο άρθρο 4 της ίδιας πράξης, αναφέρεται ότι η κυριότητα και κάθε άλλο επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων αυτών, περιέρχονται αυτοδικαίως στον ΟΑΕΔ. Σε περίπτωση δε, εκμετάλλευσης ή εκποίησης της μεταβιβασθείσης περιουσίας ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να συγκεντρώνει τα έσοδα στον παραπάνω λογαριασμό στην ΤτΕ.
Έχει ορισθεί Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή (ΠΥΣ 9/9-3-2012), της οποίας η θητεία παρατάθηκε, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ188Α/2012) μέχρι τις 31-12-2012 για τη λειτουργική εκκαθάριση των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των καταργούμενων φορέων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Ποιοι είναι οι ενεργοί πόροι και πηγές εσόδων αναλυτικά των δύο καταργουμένων φορέων;
2. Ποιο ήταν το ύψος από τα ταμειακά διαθέσιμα των δύο φορέων, που μεταφέρθηκαν, αρχικά με την κατάργηση τους, στον «Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής» του ΟΑΕΔ στην ΤτΕ.
3. Ποια είναι τα διαθέσιμα αποθεματικά του λογαριασμού σήμερα, μετά από την αυτοδίκαιη μεταβίβαση και την εκμετάλλευση της περιουσίας από τον ΟΑΕΔ;
4. Υπάρχει πλήρης καταγραφή του περιουσιολόγιου (μητρώο) επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας κάθε καταργουμένου φορέα ξεχωριστά;
5. Σε ποιο ύψος αποτιμάται η ακίνητη περιουσία, η κινητή περιουσία και τα εμπράγματα δικαιώματα κάθε καταργούμενου φορέα ξεχωριστά;

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
1. Αντίγραφο της λογιστικής αποτύπωσης του «Ειδικού Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής» του ΟΑΕΔ στην ΤτΕ με αναλυτική αιτιολόγηση.
2. Πίνακας με την καταγραμμένη, μέχρι σήμερα, από την Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή, κινητή, ακίνητη περιουσία και εμπράγματα δικαιώματα..

Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

Αλέξης Τσίπρας

Δημήτρης Στρατούλης

http://thoureios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *