Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί την Πρώτη κυρία του Λευκού Οίκου (εικόνα)

Απειλές κατά της Μισέλ Ομπάμα και των παιδιών του Αμερικανού Προέδρου εξαπέλυσαν χάκερς στο διαδίκτυο που υποστηρίζουν το ισλαμικό κράτος.

Χάκερ που υποστηρίζουν το ισλαμικό κράτος ανήρτησαν τις τελευταίες ώρες απειλές εναντίον της Μισέλ Ομπάμα και των δύο κοριτσιών ου Προέδρου της Αμερικής. Οι απειλές έγιναν μετά την επίθεση στο λογαριασμό του twitter της εφημερίδας Newsweek.

Η ομάδα που αποκαλείται “CyberCaliphate” (διαδτικυακό χαλιφάτο) ανέλαβε την ευθύνη για το χακάρισμα του λογαριασμού στα social media. Το μήνυμα τους ήταν ιδιαίτερα ανατριχιαστικό: “Ματωμένη ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου Μισέλ Ομπάμα! Σε παρακολουθούμε και εσένα και τις κόρες σου και τον σύζυγό σου! #CyberCaliphate”.

Το FBI ερευνά την υπόθεση. Οι διαχειριστές του λογαριασμού διέγραψαν τη δημοσίευση εφόσον έγινε αντιληπτή η ενέργεια. Παράλληλα οι δράστες δημοσίευσαν και φωτογραφίες με εμπιστευτικά έγγραφα της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Ερευνών και του Πενταγώνου.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Newsweek αποκάλυψε πως έπεσε θύμα των χάκερ μόλις 15′ λεπτά αργότερα. “Επιβεβαιώνουμε πως το twitter του Newsweek χακαρίστηκε το πρωί και από τότε έχουμε και πάλι τον έλεγχο του λογαριασμού” σημείωνε η εταιρία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *