Καρατζαφέρης: “Εχουμε σχεδιάσει αποχώρηση από το ευρώ”

«Όποιος θέλει να παραμείνει μέσα στη μηχανή του κιμά, να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ελιά ή όπως λέγεται αυτή την εβδομάδα και ακόμα και τ’ αριστερά σχήματα» επισήμανε σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.), Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε ότι «όλα αυτά αναφέρονται, άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο στην κυρία Μέρκελ» ενώ, όπως είπε, «εμείς ανήκουμε στους ευρωσκεπτικιστές. Τώρα οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών φοβούνται ότι οι ευρωσκεπτικιστές θα είναι στο 30%» και «θα μπορούμε να πούμε “όχι” στην κυρία Μέρκελ, γιατί είμαστε αδέσμευτοι και ακηδεμόνευτοι και φάνηκε από την προηγούμενη δεκαετή θητεία μας».
Επιπλέον, τόνισε ότι «εμείς θέλουμε μία Ευρώπη των εθνών, με κυρίαρχα και ισότιμα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα έχουν την εξωτερική πολιτική και την οικονομική πολιτική στα χέρια τους».
Σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το αν το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και πόσο πιθανό θεωρεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι «100% στις 26 του μηνός θα αρχίσει μια κουβέντα για την επόμενη μέρα».
Όπως σημείωσε «αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των αποτυχημένων δημοσκόπων και κινηθεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γύρω στο 25%, ποια νομιμοποίηση θα έχουν να νομοθετήσουν στη Βουλή;», για να συμπληρώσει ότι «η επόμενη μέρα θα έχει μια άλλη κυβέρνηση», πως «έχει αρχίσει το ψάρεμα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές και τη ΔΗΜΑΡ», και ότι «ψάχνουν τους πρόθυμους».
Σε ό,τι αφορά το ευρώ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι υπάρχει ζήτημα εξαιτίας της ισοτιμίας του με το αμερικανικό δολάριο, και αυτό οδηγεί, όπως εξήγησε, τα ελληνικά προϊόντα στο να είναι – στις ευρωπαϊκές αγορές – πιο ακριβά από τα ανάλογα και αντίστοιχα της Τουρκίας, της Τυνησίας και του Μαρόκου. Σημείωσε επίσης:
«Εμείς έχουμε μελετήσει κι έχουμε σχεδιάσει να είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε από το ευρώ. Εάν το ευρώ παραμείνει υψηλό, εμείς δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να χαθεί, έχουμε έτοιμο αυτό το σχέδιο, εδώ και αρκετά χρόνια, το έχουμε μελετήσει, το έχουμε επεξεργαστεί και βεβαίως το έχουμε συζητήσει και με εκείνους που μέσα στην Ευρώπη σκέπτονται ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε κάτω από αυτή την ιδιαίτερη στενή σχέση».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι δεν τον έχει ακούσει να λέει κάτι για την ανεργία, την υποαπασχόληση, που όπως είπε, έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ. και για το 25% και πλέον του λαού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας. Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, τον ρώτησε:
«γιατί δεν συγκινείσαι από 6.000 αυτοκτονίες; Γιατί καταστρέφεις γεωργούς; Και το κυριότερο, γιατί οδηγείς τους νέους στην ξενιτιά με την ολέθρια πολιτική σου;» Όπως συμπλήρωσε «βγήκε κάποιος προχθές από τη Νέα Δημοκρατία και είπε ότι μειώθηκε η ανεργία το τελευταίο τρίμηνο 0,5%. Είναι οι 25.000 νέοι που έφυγαν το τρίμηνο αυτό να πάνε να δουλέψουν στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά, στην Αμερική».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *