Στη φυλακή οι δολοφόνοι του γέροντα στο Λασίθι

Στην φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οδηγούνται οι δυο νεαροί που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του 79χρονου γέροντα στον οικισμό των…

Κάτω Αμυγδαλών στο Λασίθι. Οι δυο νεαροί 19 και 22 ετών που είχαν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή καταθέτοντας τους ισχυρισμούς τους για το έγκλημα που φαίνεται ωστόσο ότι δεν έπεισαν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης. Οι δυο προφυλακίστηκαν ωστόσο υπενθυμίζεται ότι ο νεαρότερος εμπλεκόμενος – ο 18χρονος – αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από την χώρα μέχρι την δίκη της ανατριχιαστικής υπόθεσης.
Όπως είχε γράψει το prismanews.gr οι νεαροί αφού σκότωσαν το σκυλί του 79χρονου στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι του και του επιτέθηκαν ενώ εκείνος κοιμόταν. Τον χτύπησαν άγρια ενώ όταν διαπίστωσαν ότι η λεία τους ήταν … ασήμαντη έβαλαν φωτιά στο σπίτι προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την ιδέα της ληστείας χρεώνεται ένας από τους νεαρούς που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν ο ίδιος που είχε ληστέψει στο παρελθόν τον γέροντα. Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι νεαροί ο μικρότερος της συμμορίας ο 18χρονος από το Σίσι περίμενε έξω από το σπίτι μέσα στο αυτοκίνητο των δραστών.
Ο θάνατος του ηλικιωμένου, που βρέθηκε από τους πυροσβέστες στην αυλή του σπιτιού, είχε αποδοθεί αρχικά σε ατύχημα κατά την προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά. Ωστόσο, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο 79χρονος έφερε τραύματα στο κεφάλι και η αστυνομία άρχισε τις έρευνες, που οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *