Η ” Δίκαιη Κοινωνία” του Χριστόφια και του ΑΚΕΛ

Δύο ακόμη παραδείγματα που αναφέρονται πιο κάτω και αναδεικνύουν ‘’ Την δίκαιη κοινωνία’’ του γραφικού Χριστόφια και του κόμματος του ΑΚΕΛ.

Δικά μου σχόλια με μπλε γράμματα

1. Διαγραφή χρεών και με σφραγίδα


Ξεπερνούν τα 10 εκ ευρώ οι διαγραφές χρεών της εταιρείας Delta Trading, γνωστής για τους δεσμούς της με το κυβερνών κόμμα ΑΚΕΛ, από την Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο παρουσιάζει το SigmaLive.
Σύμφωνα και με τα όσα είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Cyprus Mail, πρόκειται για χρέος 6,5 εκ ευρώ της εταιρείας προς την Τράπεζα Κύπρου, σε μια περίοδο όπου το ΑΚΕΛ βρισκόταν στην εξουσία. Προηγουμένως, το 2006 είχε γίνει και άλλη διαγραφή ύψους 2.797.000 λιρών Κύπρου, όπως φαίνεται και….
από δεύτερο έγγραφο που επίσης παρουσιάζουμε.


Πίσω στο χρόνο…


Η εταιρεία Delta Trading ιδρύθηκε το 1965 και φέρεται να ήταν μέρος του ελεγχόμενου δικτύου εταιρειών του ΑΚΕΛ. Οι εταιρείες αυτές φέρονται να διατηρούσαν επιχειρηματικούς δεσμούς με την πρώην Σοβιετική Ένωση, την οποία και συμβουλεύονταν για θέματα οικονομικής διαχείρισης. Μετά την κατάρρευση του της Σοβιετικής Ένωσης, τα χρέη των εταιρειών αυτών άρχισαν να αυξάνονται δραματικά λόγω του ότι οι εξαγωγές προϊόντων προς χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έμειναν απλήρωτες.

Οι συμφωνίες

Όπως φαίνεται στο έγγραφο που παρουσιάζουμε αποκλειστικά, η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στη διαγραφή χρεών της εταιρείας Delta Trading Co LTD δύο φορές.
Η πρώτη φορά ήταν το 2006 όταν έγινε συμφωνία για διαγραφή χρεών ύψους 2.797.000 Λίρες, ενώ το 2008, σε περίοδο που το ΑΚΕΛ βρισκόταν στην εξουσία, έγινε νέα διαγραφή ύψους 6,5 εκ ευρώ.

Στην πρώτη απόφαση, όπως φαίνεται μέσα από το έγγραφο, συμφωνήθηκε η πώληση ενυπόθηκων ακινήτων που ανήκαν στην εταιρεία στην τιμή των 320.000 λιρών. Από το ποσό αυτό 50.000 λίρες θα καταβάλλονταν έναντι των υποχρεώσεων της εταιρείας για φόρο κεφαλαιουχικών κερδών.
Επίσης στην συμφωνία περιλαμβανόταν η πώληση των μετοχών της εταιρείας στην τιμή των 150.00 λιρών καθώς και η συνέχιση των προσπαθειών είσπραξης ποσού ύψους 919.000 λιρών από τόκους από τη Σοβιετική Ένωση.

Η συμφωνία της 22ας Σεπτεμβρίου 2008, προέβλεπε την διαγραφή του ποσού των 6.5 εκ ευρώ κατόπιν απόφασης της εισήγησης της Υπηρεσίας Recoveries.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ηγεσία του ΑΚΕΛ αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξη και σχέση του κόμματος με αυτές τις εταιρείες, παρόλο που ιδιοκτήτες τους είναι κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Παρόλα αυτά πληροφορίες αναφέρουν, ότι παρών στη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν ο Γραμματέας της Θεματικής Επιτροπής Οικονομικών του ΑΚΕΛ.

Δύο Υπουργοί Οικονομικών της κυβέρνησης Χρισόφια, ο πρώην Χαρίλαος Σταυράκης και ο νυν Βάσος Σιαρλή, ήταν εκ των κορυφαίων στελεχών της Τράπεζας Κύπρου πριν τους διορίσει ο Πρόεδρος Υπουργούς Οικονομικών. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο εκτός από διαπλοκή;


Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι το τραπεζικό κατεστημένο είναι αυτό που ανεβάζει και κατεβάζει Προέδρους της Κύπρου και είναι μαζί με τον υπόκοσμο οι κύριοι χρηματοδότες των πολιτικών κομμάτων. Είναι μήπως τυχαίο που η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος, είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ που τα κόμματα τούς δεν δημοσιεύουν τις πηγές χρηματοδότησης τους; Αυτά τα εγκλήματα έχουν οδηγήσει τις τράπεζες και το Κυπριακό κράτος στην πτώχευση και καλείται τώρα ο απλός και ανώριμος πολιτικά πολίτης να σηκώσει το βάρος. Επιβάλλεται εδώ και τώρα όλες οι κυπριακές τράπεζες να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα διαγραφέντα χρέη πολιτικών προσώπων, κομμάτων και εταιρειών τις οποίες ελέγχουν. Σαν μοχλό πίεσης προς τις τράπεζες εισηγούμαι κανένας πολίτης να μην πληρώνει τις δόσεις των δάνείων του.


Ο κάθε πολίτης που παρέμεινε τόσα χρόνια απαθής και μανδρισμένος και διατήρησε αυτό το βρώμικο κομματικό κατεστημένο στο προσκήνιο ας αντιδράσει τώρα, γιατί σύντομα οι τράπεζες θα του πουλήσουν το σπίτι του για τα δάνεια του που δεν εξυπηρετούνται για να καλυφθούν οι βρωμιές των πολιτικών και των κομμάτων τους.

2.Tριπλασίασε το μισθό του ο Υπαρχηγός με ευλογίες Χριστόφια

“Σκανδαλώδη και αναξιοκρατική” χαρακτηρίζει ο ΔΗΣΥ την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να διορίσει τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Ανδρέα Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας.
“Τη στιγμή που η κοινωνία βιώνει τα οικονομικά δεινά αυτής της διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας παραμένει πιστός στην προκλητική νοοτροπία του βολέματος ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο την αφοσίωση τους στον ίδιο και την ηγεσία του”, ανέφερε ο εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου σε σημερινές του δηλώσεις στη Βουλή.

Κατά τον κ. Νικολάου, “ο διορισμός του Ανώτερου Αστυνόμου Ανδρέα Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας αποτελεί την πιο αναξιοκρατική και σκανδαλώδη κληρονομιά που επιχειρεί να αφήσει πίσω του ο κ. Χριστόφιας”.
“Επέλεξε τον κ. Κυριάκου, παραγκωνίζοντας συνολικά 15 έμπειρους και αρχαιότερους αξιωματικούς της αστυνομίας, κάποιοι από αυτούς με πτυχία και μεταπτυχιακά. Χωρίς κανένα πανεπιστημιακό πτυχίο, ο ευνοούμενος του κ. Χριστόφια που απόλαυσε έξι προαγωγές από το 2003″, είπε, προσθέτοντας ότι “η επιδίωξη του κ. Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να ελέγξουν την Αστυνομία και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία είναι τόσο ξεκάθαρη όσο και σκανδαλώδης”.
Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει “στην κοινωνία, στους άνεργους, αλλά ακόμα και στους απλούς υποστηρικτές του ΑΚΕΛ, που δεν έχουν το μέσο με την ηγεσία του κόμματος, πώς δικαιολογούνται αυτές οι προαγωγές, που τριπλασιάζουν το μισθό του κ. Κυριακού από €2,856 σε €8,400 το μήνα.”

Ακόμη ένα παράδειγμα αναξιοκρατίας πιο πάνω. Όποιος γλείφει και κολακεύει τον γραφικό μας Πρόεδρο μπορεί να τριπλασιάσει τον μισθό του. Ας αντιληφθεί όμως ο κάθε γλύφτης από εμάς ότι τώρα τα ψέματα τελείωσαν γιατί η Κύπρος έχει πτωχεύσει και όσο και να γλύφει τον κάθε κομπλεξικό πολιτικό… το σάλιο του θα πάει χαμένο. Πώς μπορεί μια χώρα να πάει μπροστά όταν τα σημαντικότερα πόστα της τα καταλαμβάνουν μέτριοι και προβληματικοί ημέτεροι της εξουσίας και όταν αξιόλογοι επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό;


Το είπα και το ξαναλέω, σε αυτή την κατάντια που έχει οδηγηθεί η Κύπρος, ο μεγαλύτερος ένοχος είναι αυτός ο αποχαυνωμένος λαός που ανέχεται αυτό το άθλιο κομματικό κατεστημένο και δεν αντιδρά.


Όμηρος Αλεξάνδρου

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *