«Προς τη σωστή κατεύθυνση το σ/ν για το επιχειρηματικό περιβάλλον»

«Προς τη σωστή κατεύθυνση το σ/ν για το επιχειρηματικό περιβάλλον»Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι βασικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου του……..
υπουργείου Ανάπτυξης για τη διαμόρφωση «Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Πράγματι που ευνοούν την επιχειρηματική δράση και διευκολύνουν την υλοποίηση επενδύσεων», σημειώνει ο κ. Μίχαλος, τονίζοντας πως το ΕΒΕΑ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του επί του συνόλου των ρυθμίσεων του νέου νομοσχεδίου.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την επιμελητηριακή κοινότητα, που συνεχώς θα υποβάλει τις προτάσεις της για την έξοδο της χώρας από την κρίση, κυρίως μέσω αναπτυξιακών διαδικασιών», σημείωσε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε:

«Σε ότι αφορά το νέο σχέδιο νόμου, θεωρούμε σημαντικό βήμα για δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, το γεγονός ότι δίδονται πρόσθετα κίνητρα στις επιχειρήσεις που θέλουν να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, καθώς και την εισαγωγή νέων εργαλείων, όπως οι εταιρείες ειδικού σκοπού. Επίσης, θετικές, είναι οι ρυθμίσεις που προβλέπουν τη δυνατότητα προκαταβολής έως και 100% της επιδότησης με κάλυψη εγγυητικής επιστολής και τη δυνατότητα ο επενδυτής να μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών μορφών ενίσχυσης (φοροαπαλλαγές, επιδότηση, κ.ά.).

Μεγάλο βήμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, που δυσχεράνει κάθε επενδυτική προσπάθεια, αποτελεί το γεγονός ότι με το νέο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα «αυτοβεβαίωσης» (self assessment) με υπεύθυνες δηλώσεις αντί αδειοδότησης.

Το μεγάλο ζητούμενο, πάντως, παραμένει η υλοποίηση του νέου νόμου στην πράξη, χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα», καταλήγει ο κ. Μίχαλος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *