Καθηγητές αλυσοδέθηκαν μπροστά στη Βουλή

Στο Σύνταγμα και οι καθαρίστριες με σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες στα χέρια – Ανοιχτοί προς το παρόν όλοι οι δρόμοι…
Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί καθηγητές που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Οι καθηγητές αλυσοδέθηκαν μάλιστα στα σιδερένια κιγκλιδώματα, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Χαίρε Καίσαρα Σαμαρά, οι μελλοθάνατοι χαιρετούν τον πρωθυπουργό».

Όπως υποστηρίζουν θέλουν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι αφού χάσουν τις δουλειές τους, θα οδηγηθούν στον θάνατο.

Εκτός όμως από την ΟΛΜΕ, έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα και άλλοι διαδηλωτές από ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να συμμετέχουν στην μετέπειτα πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, στο κέντρο βρίσκονται από νωρίς το πρωί και οι καθαρίστριες οι οποίες, αφού διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για τις άδικες -όπως τις χαρακτηρίζουν- απολύσεις τους, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή για να συμπαρασταθούν στους καθηγητές με σκούπες, σφουγγαρίστρες και κουβάδες στα χέρια.

Αυτή την ώρα οι καθαρίστριες κατευθύνονται προς την πλατεία Κλαυθμώνος όπου στις 11 έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο τις 11.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί σήμερα πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου. 

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *