Ήρθε η ώρα του Καραμανλή!

Πάνε 14 μήνες από τότε που δημοσίευσα ένα κείμενο με τίτλο “the great come back”.  Με  αφορμή το τότε σενάριο των 58 της κεντροαριστεράς, ανέφερα πως θα υπάρξει
απάντηση από τον κεντροδεξιό χώρο! Μάλιστα εκείνες τις ημέρες βγήκε από τη ναφθαλίνη και ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάνοντας κάποιες σχετικές δηλώσεις.
  Χρειάστηκε να περάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στο οποίο μεσολάβησαν ευρωεκλογές, αποτυχία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, εθνικές εκλογές με συντριβή της Ν.Δ για να τεθεί ξανά θέμα ηγεσίας στηn κεντροδεξιά παράταξη!  Εγώ όμως ήμουν πάντα ανάμεσα σε εκείνους που απέκλειαν την επιστροφή Κώστα Καραμανλή στο τιμόνι της παράταξης γνωρίζοντας πολλά πράγματα εκ των έσω!
  Οι κινήσεις Καραμανλή τις τελευταίες ημέρες θορύβησαν πολλούς, καθώς επεδίωξε και είχε πολλές  σημαντικές συναντήσεις. Οι συζητήσεις  των καφενείων ήταν κλασικές και είχαν ως αντικείμενο 2 θέματα: ι) την επιστροφή στην αρχηγία, ή ιι) την Προεδρία της Δημοκρατίας! Εγώ έρχομαι και επιμένω στην πρόβλεψη μου, αυτήν που έγινε πριν 14 μήνες και που σήμερα φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ! Στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος από το Κώστα Καραμανλή.

  Στο άκουσμα αυτής της είδησης θα αναρωτηθεί κάποιος. «»τι το θέλει το νέο κόμμα»; Ή «μήπως πάθει τα ίδια με τον Παπανδρέου»; Όμως ας μην συγκρίνουμε αυτές τις 2 πολιτικές φυσιογνωμίες. Ο Γ.Α.Π έφυγε μόνο και μόνο για την «βγει» στον Βενιζέλο παίρνοντας μαζί του μερικά καμένα χαρτιά που χωρίς εκείνον δεν θα είχαν υπουργείο ούτε στον ύπνο τους. Αντίθετα η κίνηση Καραμανλή θα είναι κίνηση ουσίας, κίνηση που την ζητάει ο κόσμος! Θα πάρει μαζί του καμιά  σαρανταριά Βουλευτές από τη Ν.Δ ανάμεσα στους οποίους θα είναι μεγάλα στελέχη αλλά και πολιτικοί που δεν «κάηκαν» στην Κυβέρνηση Σαμαρά! Δεν θα έχει μαζί του, ούτε Γεωργιάδη, ούτε Βρούτση, ούτε …  τίποτα! Αυτούς να τους κρατήσει ο Σαμαράς να τους χαίρεται παρέα με το 4% που θα φτάσει η Ν.Δ μετά από αυτό. Όπως κατάντησε ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ έτσι θα καταντήσει και ο Σαμαράς τη Ν.Δ αν φύγει ο Καραμανλής. Παρέα κάθισαν 2,5 χρόνια την ίδια πορεία θα έχουν.
  Αν πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα εκτός των ήδη εκλεγμένων Βουλευτών της Ν.Δ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη που μετά το 2009 εξαφανίστηκαν ή φρόντισαν να τους εξαφανίσουν όλοι εκείνοι που θέλησαν να κάνουν κουμάντο και εν τέλει αποδείχτηκαν πολλοί λίγοι.  Πολύ απλά τα μεγάλα καράβια θέλουν και καλούς καπετάνιους ! Ένα πράγμα περιμένω μόνο απ’ το Καραμανλή .. να αφήσει τη σαπίλα πίσω του και έξω από αυτό που θα κάνει. Όσο δυνατά ονόματα και να είναι αυτά, όσους ψήφους και να σου φέρουνε … παράκληση θερμή Πρόεδρε! ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΡΙΞΑΝΕ ΤΟ 2009 ! Γιατί είναι τόσο σάπιοι, τόσο θρασύδειλοι, έχουν τόση μανία και δίψα για εξουσία που θα κοιτάξουν να πιαστούν για άλλη μια φορά απ’ τον Όμο σου! Τώρα όμως ξέρεις ποιοι είναι …

  Ο πιπεράτος

http://katapeltiss.blogspot.gr/2015/02/blog-post_4.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *