Τελευταία Νέα

Η διαπραγμάτευση τελείωσε

Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης τόσο για τα μέτρα, όσο και για τον προϋπολογισμό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και εξάντλησε όλα τα…
περιθώρια πιέσεων και χρόνου.

«Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σαμαράς, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς προσθέτει πως «πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία. Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο. Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος. Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη», συνεχίζει ο κ. Σαμαράς « και – ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη. Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.

Τέλος ο κ. Σαμαράς καταλήγει κάνοντας έκκληση στα κόμματα και τους βουλευτές λέγοντας πως «κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *