Θαυματουργό τζελ σταματά την αιμορραγία

Ενα τζελ που σταματά την αιμορραγία σχεδόν άμεσα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των τραυμάτων και των εγκαυμάτων σε ασθενείς που μεταφέρονται στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, σώζοντας κυριολεκτικά τη ζωή τους, αναπτύσσουν αυτόν τον καιρό επιστήμονες στις ΗΠΑ. Το VetiGel, όπως ονομάζεται, άρχισε να αναπτύσσεται όταν ο τότε φοιτητής του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης Joe Landolina θέλησε να βρει έναν τρόπο με τον οποίο θα σταματά την αιμορραγία σε λίγα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το VetiGel αναπτύχθηκε από φυτικά πολυμερή που επιταχύνουν την παραγωγή μιας ουσίας που ενισχύει την πήξη του αίματος και είναι βιοσυμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό, ο οποίος τα απορροφά άμεσα και χωρίς παρενέργειες.

Οπως προέκυψε από τις εργαστηριακές δοκιμές, το VetiGel θα μπορεί να σώσει τη ζωή ανθρώπων με ακατάσχετη αιμορραγία, στους οποίους απομένουν μόνο μερικά λεπτά ζωής, καθώς στα όργανα που δοκιμάστηκε, η αιμορραγία σταμάτησε σε διάστημα μόνο δεκαπέντε δευτερολέπτων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το VetiGel είναι τόσο αποτελεσματικό, επειδή λειτουργεί παράλληλα με τις φυσικές θεραπευτικές διαδικασίες του οργανισμού και μάλιστα με έναν τρόπο που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Μάλιστα, αν το νέο υλικό λάβει έγκριση για χρήση στον άνθρωπο, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ζώα, ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το Bloomberg, ώσπου να συμβεί αυτό θα πρέπει να προηγηθεί η γραφειοκρατία με την οποία έρχεται αντιμέτωπη κάθε καινοτομία που πραγματοποιείται στον χώρο της Ιατρικής.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το VetiGel θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά, καθώς δεν θα υπάρχει μόνο στα νοσοκομεία, αλλά και σε κάθε ασθενοφόρο και φαρμακείο, αφού στην πραγματικότητα αποτελεί τον… επίδεσμο του μέλλοντος, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από κάθε άνθρωπο. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι δεν αποκλείεται η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το VetiGel να χρησιμοποιηθεί αργότερα ακόμη και στη μεταμόσχευση οργάνων.

Πηγη espresso

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *