Δρομολογούν την κατάργηση των ΤΑΕ στην Κρήτη

Οι ειδικοί φρουροί ζητούν να πάρουν θέση ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές και οι τοπικοί παράγοντες

“Βόμβα” για την αστυνόμευση της Κρήτης θα αποτελέσει η σχεδιαζόμενη κατάργηση των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στο… νησί, όπως τουλάχιστον προβλέπεται στο νομοσχέδιο που προωθείται. Σε μία περίοδο που η εγκληματικότητα «σαρώνει», η ύπαιθρος κινδυνεύει να μείνει παντελώς αφύλακτη, όπως καταγγέλλουν οι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι σημειώνουν ότι αποτελούν τη μοναδική υπηρεσία που σήμερα εκτελεί 24ωρες περιπολίες στα χωριά του νησιού, πέραν των δυνάμεων που παρέχουν εντός των πόλεων αλλά και σε αστυνομικές επιχειρήσεις.

Οι ειδικοί φρουροί καταγγέλλουν πλέον ανοιχτά μεθοδεύσεις αλλά και μιλούν για έναν διαρκή «πόλεμο» σε βάρος τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης καλεί τον περιφερειάρχη Κρήτης, τους βουλευτές και τους τοπικούς παράγοντες να πάρουν επίσημη θέση στο θέμα, όχι έναντι των ειδικών φρουρών, αλλά απέναντι στον κρητικό λαό, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σήμερα, οι δυνάμεις που απασχολούνται στα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης είναι περίπου 500 ειδικοί φρουροί και αστυνομικοί, ένας ολόκληρος «στρατός» που διατίθεται, όπως αναφέρεται, στην αστυνόμευση της ενδοχώρας, δύσκολων περιοχών, στις οποίες χρόνια πριν η παρουσία περιπολικού ήταν «ακριβοθώρητη».

Με πληρώματα των τριών και τεσσάρων ατόμων εξορμούν τις νύχτες στην ύπαιθρο και πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί με τις σφαίρες να «σκάνε» στα πόδια τους ή στα υπηρεσιακά οχήματα, στη διάρκεια αναπάντεχων συναντήσεων με κακοποιούς, ζωοκλέφτες, ακόμα και λαθροκυνηγούς. Από την άλλη, δυνάμεις των ΤΑΕ διατίθενται καθημερινά σε μέτρα τάξης, γήπεδα αλλά και σε οποιαδήποτε επιχείρηση σχεδιαστεί από την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση.

Τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων επικρατεί αναβρασμός αφού σαν πρώτο βήμα σχεδιάζεται από το αρμόδιο υπουργείο η διάλυση της ΥΠ.ΑΣ.ΕΚ στην οποία υπάγονται, ώστε σε δεύτερο χρόνο, που θα είναι σύντομος, όπως εκτιμάται, να καταργηθούν και τα ίδια τα ΤΑΕ.

Πηγή : ΠΑΤΡΙΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *