Φόρος στους Γερμανούς για χάρη της Ελλάδας

Μαρίνα Κουτσούμπα

Στη συνείδηση των Γερμανών έχουμε αδιαμφισβήτητα περάσει ως “Ελλάδα και ΣΙΑ”, δεδομένου ότι στα οικονομικά προβλήματα έχουμε για “συνοδοιπόρους” την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Η ευθύνη όμως της κατάρρευσης δεν βαρύνει τους Έλληνες, με το…..
FOCUS να επισημαίνει ότι ο οικονομικός “γολγοθάς” των φορολογουμένων δεν θα εφαρμοζόταν ποτέ στη Γερμανία λόγω πολιτικού κόστους, αλλά και των μαθηματικών.
Άρθρο του FOCUS “βλέπει” μάλιστα επιβολή φόρου στους Γερμανούς για τη διάσωση της Ελλάδας, καθώς εκτιμάται ότι είναι αδύνατο να καταφέρει η Ελλάδα να εξοφλήσει εμπρόθεσμα τα χρέη της και να σταθεί στα πόδια της.
Ο Uli Dönch, συντάκτης του άρθρου “εισφορά αλληλεγγύης προς την Ελλάδα”, σημειώνει ότι η κατάρρευση της Ελλάδας υπό το βάρος του χρέους ήταν γνωστή από το Μάιο του 2010, κάτι που κανείς δεν τολμούσε να ομολογήσει.
Επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν το πόσο λίγο βοήθησε το πακέτο διάσωσης των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπογραμμίζει ότι ένας πολίτης με τέτοια οικονομικά στοιχεία θα ήταν χρεοκοπημένος.
Ωστόσο, συνεχίζει, αυτό δεν ισχύει για μία χώρα, αναφέροντας ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί τονίζουν πως η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις και αυτό θα συμβεί αν τη διευκολύνουμε να απαλλαγεί λίγο από το βάρος του χρέους.
Ο ελληνικός λαός υποφέρει
“Ανοησίες. Οι Έλληνες δεν τα καταφέρνουν. Όχι επειδή δεν το θέλουν -ο ελληνικός λαός υποφέρει από τα προγράμματα λιτότητας τα οποία κανένας Γερμανός πολιτικός δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει λόγω πολιτικού κόστους- αλλά επειδή είναι μαθηματικά αδύνατο. Μια οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν το κράτος περικόπτει δραστικά τις δαπάνες και αυξάνει ταυτόχρονα τους φόρους”, υπογραμμίζει.
Θέτει έτσι το ερώτημα “τί περιμένει η Γερμανία; Πως θα χρηματοδοτήσουμε τη διάσωση της Ελλάδα & ΣΙΑ όταν το πακέτο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο της Ευρώπης έχει εξαντληθεί;”.
Ακολούθως παραθέτει τρεις επιλογές που διαθέτει η γερμανική κυβέρνηση και εξηγεί γιατί δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν. “Μεγαλύτερη χρέη; Απαγορεύονται από το Σύνταγμα. Περικοπές κοινωνικών δαπανών; Θα ξεσηκωθούν οι ασφαλισμένοι. Αύξηση φόρων; Μάλλον, αλλά ποιοι;” σημειώνει και προτείνει να ανακαλύψει ένα νέο φόρο υπέρ της Ελλάδας, τον Soli (σύντμηση της λέξης Solidarity = αλληλεγγύη).
“Ακριβώς όπως όλοι εμείς οι φορολογούμενοι δεχθήκαμε τον Soli για την επανένωση της Γερμανίας, θα πληρώσουμε και την εισφορά για την ευρωδιάσωση. Θα προσπαθήσουν και πάλι να μας “πουλήσουν” το παραμύθι ότι ο φόρος αυτός θα είναι περιορισμένης διάρκειας. Εμείς όμως ξέρουμε καλύτερα ότι ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της Γερμανίας οι πολιτικοί δεν κατήργησαν αναδρομικά φόρο”, καταλήγει ο Uli Dönch.

http://news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *