κ. Καμίνη άλλο η ευρωπαική ανοχή στην έκφραση κι αλλο η θεοκρατικη μουσουλμανικη ανοχή δια της σιωπής!

Αν ο Καμίνης εκοψε την θεια λειτουργία απο το δημοτικό σταθμο σε μια κατευθυνση διαχωρισμού κρατους – θρησκειας θα το καταλαβαίναμε ως μια πολιτικη σταση που προερχεται απο μια προοδευτικη ευρωπαικη αντίληψη για την οργάνωση και των διαχωρισμό των θεσμών.
Αν ομως τό έκανε όπως διαρρέεται “για να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι των Αθηνών” τοτε πρόκειται για μια……
σκοταδιστικη αντιδραστικη κίνηση που εισαγει το θρησκευτικο συναισθημα ως ρυθμιστη της πολιτικης και μας επιστρέφει σε θεοκρατικές εποχες χριστιανικών και μουσουλμανικών μιλετιών.
Μηπως οι προδευτικοι μας εχουν χασει το μπουσουλα και απο το πολυ προοδευτισμο εκλαμβάνουν την ανοχη όχι ως υποχρεωση των πιστων να σεβονται την ελεύθερη έκφραση και το δικαίωμα λόγου του άλλου όπως ασκείται στο πεδίο της πολιτικης αλλα εκ των προτέρων αυτολογοκρισία της πολιτικης για να μην προσβάλλεται το συναίσθημα διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων;
Ειναι προοδευτισμός να ρυθμιζεις το πρόγραμμα ενός δημοτικού σταθμού ανάλογα με το αν προσβάλλετε το συναισθημα ή οι ιδέες οποιουδηποτε ακροατη;
Ο ακροατης ειναι αυτος που θα πρεπει ακόμη κι αν διαφωνεί με μια άποψη να την σεβαστει και να της αναγνωρίσει το δικαιωμα να εκφράζεται.(Βολταίρος)
“Το μη μιλάς γιατί προσβάλλεις τη πίστη μου” ειναι μια σκοταδιστικη και θεοκρατικη αντίληψη που συχνα συναντουμε στις μουσουλμανικες κοινωνίες που δεν εχουν καμιά σχέση με το κεκτημένο του Διαφωτισμού.
Αυτο δεν μπορει να εισαγεται ως προοδευτισμός και προυπόθεση συνύπαρξης στα πλαίσια της πολυποπλιτισμικότητας.
Η αυτολογοκρισία και η εισαγωγή αντιλήψεων περι ανοχής δια της σιωπής που προέρχονται απο μουσουλμανικά θεοκρατικα καθεστώτα είναι σκοταδισμός κ. Καμίνη!

http://tapsila.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΛΑΓΝΟΣ……ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ?ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ??????ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ,ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΗΣ Κ ΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *