Διαδικτυακό χτύπημα σε ανεμογεννήτριες

Επικαλούμενος εκδίκηση για την πρόσφατη παράνομη απόλυσή του, δυσαρεστημένος υπάλληλος απέστειλε screenshots και άλλα στοιχεία και δεδομένα τα οποία δείχνουν ολοφάνερα ότι απέκτησε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε……
σύστημα ανεμογεννητριών 200 μεγαβάτ της εταιρείας NextEra Energy Resources η οποία αποτελεί θυγατρική της Florida Power & Light.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα δημοσιεύτηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αρκετούς παραλήπτες το περασμένο Σάββατο από χρήστη που χρησιμοποιούσε <…>

το ψευδώνυμο “Bgr R.”. Στη δημοσίευση ο χρήστης έγραψε: “Αυτή είναι η εκδίκησή μου για την παράνομη απόλυσή μου από την εταιρεία Florida Power & Light Company για την οποία κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε για αυτό αφού κανείς δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα!!”.

Λόγω της παγκόσμιας κρίσης που αναγκάζει τις περισσότερες εταιρείες να προβούν σε απολύσεις υπαλλήλων δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν εκδίκηση προσβάλλοντας τη φήμη της εταιρείας ή ακόμη και δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργικότητα και τη συνέχεια των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρείας.

Η λύση στην περίπτωση αυτή βρίσκεται στην υιοθέτηση συγκεκριμένης πολιτικής ασφάλειας μέσω της οποίας όχι μόνο θα υπάρχει διαβάθμιση στην πρόσβαση του εταιρικού δικτύου αλλά και θα ελέγχονται τα δεδομένα που θα διακινούνται μέσα στην εταιρική πληροφοριακή υποδομή.

http://www.secnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ἡ ἐκδίκηση τῆς …γυφτιᾶς!
    Γειά σου Μανώλη Ρασούλη, ἐκεῖ ποὺ βρίσκεσαι!
    Κυναίγειρος

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *