Κοκκινίζω όταν μιλάω με κόσμο και ντρέπομαι πολύ: Πώς θα το ξεπεράσω;

Καταλαβαίνω ότι το συναίσθημα που νιώθετε είναι πολύ άσχημο και πολύ αρνητικό. Σίγουρα το να νιώθει κανείς ντροπιασμένος σε…

κάθε κοινωνική του εκδήλωση δεν είναι ούτε λειτουργικό ούτε βολικό. Είναι η άσχημη σκέψη που συνήθως πυροδοτεί ένα τέτοιο αρνητικό συναίσθημα.

Είναι η σκέψη του θα γίνω ρεζίλι στον κόσμο που θα με κοιτάει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πρόβλημα με τη γνώση του. Μαζί θα ανακαλύψετε τις αιτίες του προβλήματός σας και θα το χτυπήσετε στη ρίζα του και να ξέρετε ότι δεν είστε καταδικασμένη, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί η ζωή σας. Είναι οδυνηρό αυτό που ζείτε στις κοινωνικές σας εκδηλώσεις και ο ειδικός θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε.

Το συναίσθημα της ντροπής είναι ένα φυσιολογικό αίσθημα, μας προστατεύει ώστε να είμαστε «εντάξει» στους γύρω μας και στον κοινωνικό μας περίγυρο. Το πρόβλημα όμως αρχίζει όταν αισθανόμαστε υπερβολική ντροπή για ασήμαντα πράγματα. Το συναίσθημα όμως αυτό πυροδοτείται από αρνητικές σκέψεις όπως το «θα πεθάνω από την ντροπή μου».

Όμως γιατί δεν σκέφτεστε διαφορετικά; «Μπορεί να κοκκινίσω αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα με θεωρήσουν ανόητη ή χαζή. Μπορεί να με θεωρήσουν ακόμα και συμπαθητική…» Το συναίσθημα της ντροπής πολλές φορές μας στερεί τη λογική. Και να έχετε στο νου σας το εξής. Οι φίλοι μας, οι συγγενείς, οι άνθρωποί μας, μας αγαπούν γι΄αυτό που είμαστε.

Και ακόμα και αν παρατηρούν το κοκκίνισμα αυτό δεν μειώνει τον εαυτό σας στα μάτια σας. Δυστυχώς εσείς νιώθετε μειωμένοι στα δικά τους μάτια. Και πρέπει να εξετάσετε το γιατί εσείς δεν δέχεστε τον εαυτό σας.

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *