xOrisOria News

Γ. Παπακωνσταντίνου: Υποχρέωση του κράτους η στήριξη των τραπεζών

Το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα υπερασπίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για την παροχή πρόσθετων εγγυήσεων, ύψους 30 δισ. ευρώ, στις τράπεζες.

“Οι ελληνικές τράπεζες, έχουν προσφέρει, αλλά έχουν κάνει και λάθη και δεν στήριξαν όπως έπρεπε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν έκανε τα εγκλήματα άλλων χωρών, δεν…..
επένδυσε σε τοξικά ομόλογα, δεν αναγκάστηκε το κράτος να το σώσει απ’ την καταστροφή”, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Επισήμανε ότι οι τράπεζες βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των αγορών, εξαιτίας των προβλημάτων του Δημοσίου και αποκάλεσε υποχρέωση της πολιτείας τη στήριξη τους, για να μπορέσουν να στηρίξουν με τη σειρά τους την οικονομία.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη στάση της απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μίλησε για “εύκολη κριτική” και “ανέξοδες κορώνες” και υποστήριξε πως “όσοι πιστεύουν όμως, πως θα ψηφοθηρήσουν με υποτιθέμενα νέα μέτρα που θα πέσουν πάνω στους πολίτες, κάνουν λάθος”.

enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post