Διάκριση για την Ελλάδα μέσω Χρυσής Αυγής

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ REUTERS

Το Reuters επέλεξε ως μία από τις 93 κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς από τα εκατομμύρια που τράβηξαν οι ρεπόρτερ του μία…

συγκλονιστική φωτογραφία από την συγκέντρωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και την ομιλία του γ.γ. του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, στις 2 Φεβρουαρίου 2013 για τα Ίμια.
Η συγκέντρωση ήταν στην μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών Χριστόφορου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου Έκτορα Γιαλοψού, του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης για τα Ίμια.

Πρόκειται για τη φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Καραχάλης.
Μαζί με την φωτό, όλος ο πλανήτης θυμήθηκε την θυσία των τριών Ελλήνων ηρώων που χάθηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος και βέβαια την κρίση των Ιμίων.


Η φωτό συνοδεύεται από το εξής κείμενο:
«Ηταν ένα από εκείνα τα θέματα που δεν θέλεις πραγματικά να πας μια και δεν θα είσαι καλοδεχούμενος σαν εκπρόσωπος του Τύπου. Το συλλαλητήριο στις 2 Φεβρουαρίου 2013 που έγινε στην μνήμη τριών Ελλήνων αξιωματικών που σκοτώθηκαν στην διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης για τα Ίμια, μιας βραχονησίδας στο ανατολικό Αιγαίο, έγινε μια μεγάλη και μαζική συνάθροιση των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Περισσότεροι από 2.000 διαδήλωσαν, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πυρσούς, με τους περισσότερους ντυμένους στα μαύρα και με επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε όποιον δεν ήταν ξεκάθαρα θετικά προσκείμενος προς το κόμμα.

Η φωτογραφία πάρθηκε στο τέλος του συλλαλητηρίου, όταν οι υποστηρικτές ξεκινούσαν την πορεία τους για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στην Βουλή για πρώτη φορά στις εκλογές του 2012, οι οποίες έγιναν στην διάρκεια μιας πολύ σκληρής οικονομικής κρίσης, της χειρότερης για την χώρα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πήρε 7% των ψήφων και 18 έδρες στο κοινοβούλιο των 300 εδρών», έγραψε ο Γιώργος Καραχάλης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *