Κήποι της Αθήνας

Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ από τις 4 το απόγευμα μελωδικό απόγευμα με την συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Σ.Ο.Δ.Α).

Θα προηγηθεί συναυλία του κιθαριστικoύ κουαρτέτου “Guitar 4-Tune”και παντομιμικό δρώμενο της σχολής τσίρκου Circus Dayz.

Eίσοδος από λεωφόρο Αμαλίας.

Το Αthens art network (Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο) με την συνεργασία του….
Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, της διεύθυνσης Πρασίνου, των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔΑ και της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει την επόμενη εκδήλωση του προγράμματος ”Κήποι της Αθήνας”στον Εθνικό κήπο την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 16.00.

Κύριος στόχος του ετήσιου προγράμματος είναι η ανάδειξη κήπων της πόλης ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού, γενικότερα, (συμπεριλαμβανομένης και της οικολογίας) με τους απλούς πολίτες και ιδιαίτερα με τους νέους και τα παιδιά.

Άλλοι στόχοι είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών, η γνωριμία και η ενδεχόμενη συνεργασία καλλιτεχνών, η διάδραση διαφορετικών τεχνών, η στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης , η ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων , η ένταξη περιθωριακών ατόμων σε καλλιτεχνικές ομάδες του δικτύου και πιθανά μακροπρόθεσμα η δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που μπορεί να προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.

Λίγα λόγια για τον Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο.

Το Δίκτυο δημιουργήθηκε μέσα στο 2012 από πολλές ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης με στόχο την αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού. Το δίκτυο συνδικτυώνεται με άλλους φορείς και εγγυάται την επιτυχία των δράσεων όπου συμμετέχει ενώ παράλληλα συγκεντρώνει ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία και διανέμει στα μέλη του, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα σύνθετης ανταλλακτικής μη νομισματικής οικονομίας.

Για πρώτη φορά συμπράττει στο πρόγραμμα ”Παρασκευή στην Αθήνα” που έτρεξε από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών , την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.

Το καλοκαίρι υποστηρίζει το ”Athens world music festival” που έλαβε χώρα στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στο κέντρο της Αθήνας στον άξονα της οδού Ερμού.

Για τους επόμενους μήνες το δίκτυο σχεδιάζει τις συνδιασμένες δράσεις του με άλλους φορείς δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ετήσιο πρόγραμμα ”Κήποι της Αθήνας” που θα τρέχει έως και δυο Κυριακές κάθε μήνα.

Λίγα λόγια για το “Guitar 4-Tune”

Το κιθαριστικό κουαρτέτο “Guitar 4-Tune” ιδρύθηκε το 2011 από απόφοιτους της τάξης του Στέλιου Μούστου, με σκοπό να εξερευνήσει τις δυνατότητες του σχετικού ρεπερτορίου (έργα αυθεντικά για τέσσερις κιθάρες και μεταγραφές), και να το παρουσιάσει σε χώρους διαφορετικής αισθητικής αντίληψης αλλά πάντοτε προσβάσιμους στο ευρύ κοινό.

Τα μέλη του κουαρτέτου:
Ανδρέας Μαδημένος
Δημήτρης Κλαυδιανός
Τάκης Πατές
Γιάννης Σοφός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.00 Guitar 4-Tune

Francis Kleynjans – Τα Τέσσερα Στοιχεία

Hansjoachim Kaps – La Anadidura

Paulo Bellinati – A Furiosa

Andrew York – Quiccan

17.00 Circus dayz

Παντομιμικό δρώμενο

17.00 Συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Οι Γάμοι του Φίγκαρο. Εισαγωγή

Gioachino Rossini (1792-1868): Tancredi. Εισαγωγή

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847): Οι Εβρίδες. Εισαγωγή

Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία αρ. 40, Κ. 550 σε σολ ελάσσονα

Molto allegro
Andante
Menuetto. Allegretto – Trio
Finale. Allegro assai

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *