Παναγιωτόπουλος: Ελλάδα & Ισραήλ δείξαμε τον δρόμο…

Τη διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης για περαιτέρω σύσφιξη των Ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, επεσήμανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του, προσερχόμενος στην εκδήλωση της Πρεσβείας του Ισραήλ για …
την επέτειο της Εθνικής εορτής της χώρας που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής….

Συγκεκριμένα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είναι γνωστή η διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης Σαμαρά και η πολιτική που έχουμε, την οποία εγώ, από τον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υλοποιώ, για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της ελληνικής δημοκρατίας με το κράτος του Ισραήλ.
Θεωρούμε ότι οι δύο λαοί έχουν πολλά κοινά και η περαιτέρω βελτίωση και σύσφιξη των σχέσεων είναι επ’ωφελεία της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου στη γειτονιά μας.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη στενή συνεργασία που έχουμε ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, και όπως επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα για την πολύ γόνιμη και αποδοτική συνεργασία που έχω εγώ, προσωπικά, με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και στενό μου φίλο, τον κ. Μέκελ.
Έχει σημασία η προχτεσινή συνάντηση που είχαμε, στην οποία κάναμε μια ανασκόπηση των εξελίξεων στις σχέσεις των δύο χωρών και έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι συμφωνήσαμε ότι η περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών δεν αλληθωρίζει προς τρίτους και δεν επηρεάζεται από τρίτους. Είναι μια σταθερή επιλογή των δύο κυβερνήσεων και προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε ακόμη πιο γρήγορα και ακόμη πιο αποδοτικά».

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την επέτειο για τα 65 χρόνια από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού ευχαρίστησε τον Πρεσβευτή του Ισραήλ για την τιμητική – όπως είπε- πρόσκληση, επεσήμανε την κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και ειδικά στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο Μεσανατολικό υπογραμμίζοντας ότι η επίλυσή του είναι απαραίτητη και κατεπείγουσα για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Και οι δύο λαοί και τα δύο έθνη δείξαμε το δρόμο, ανοίξαμε τους δρόμους της ιστορίας και εξακολουθούμε να εμπνέουμε κοινότητες και πολιτισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πολλά, λοιπόν, είναι τα σημεία της ομοιότητας στην ψυχοσύνθεση Ελλήνων και Εβραίων. Πολλά και παρόμοια βιώματα που συνδέουν τους δύο λαούς.
Είμαστε λαοί μικροί σε αριθμό, έθνη μικρά σε αριθμό αλλά ένδοξα. Ζήσαμε υπόδουλοι για αιώνες και βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με την καταστροφή. Κατορθώσαμε όμως και κατορθώνουμε πάντα να στεκόμαστε ζωντανοί και όρθιοι και να μετατρέπουμε την τραγωδία σε αναγέννηση και δημιουργία…
…Η επίλυση του Μεσανατολικού Ζητήματος είναι απαραίτητη και κατεπείγουσα για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ο λαός του Ισραήλ δικαιούται επιτέλους να ζει με ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη και ότι η λύση στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκύψει μόνο από ειρηνικές συνομιλίες και συνύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Γιατί ταυτόχρονα και ο Παλαιστινιακός λαός, που έχει περάσει τα δικά του δεινά, δικαιούται και αυτός να βρει την δική του πατρίδα μέσα σε εγγυημένα σύνορα, σε ασφάλεια και σταθερότητα».

dimotikosafari.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *