Ο Δένδιας για το μεταναστευτικό και το άσυλο

Την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την…

έγκριση πιλοτικού προγράμματος «Ενίσχυση της Αλληλεγγύης στον τομέα του Ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ύστερα από εισήγηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου, χαιρετίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του πρόκειται για ένα πρώτο βήμα εφαρμογής στην πράξη της κοινοτικής αλληλεγγύης στον τομέα της Μετανάστευσης.

“Μόλις τον Ιούνιο που πέρασε είχα αναφέρει στην ίδια Επιτροπή, κατά την συμμετοχή μου στις εργασίες της, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η θέσπιση ρήτρας μετεγκατάστασης παράνομων μεταναστών, ανάλογα με το ΑΕΠ, την έκταση και τον πληθυσμό κάθε χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, επισημαίνει.

Αποδεικνύεται πλέον , υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας, “ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν τμήμα του μεγάλου βάρους των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ”

“Την απόφαση καθιστά ακόμη πιο σημαντική για τη χώρα μας το γεγονός ότι λαμβάνεται
σε μία περίοδο σoβαρών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τους αντίστοιχους κινδύνους που αυτές συνεπάγονται”, προσθέτει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *