Ν.Μαριάς: «Αφήνουν ακάλυπτο Καστελόριζο και Γαύδο σε Τουρκία-Λιβύη»

Ν.Μαριάς: «Αφήνουν ακάλυπτο Καστελόριζο και Γαύδο σε Τουρκία-Λιβύη»Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ο………
αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε την «κυβερνητική αδιαφορία και απραξία σε σχέση με την ανακήρυξη της ΑΟΖ».

Ειδικότερα, ο κ. Μαριάς ανέφερε στην ομιλία του: «Eνώ η Τουρκία έχει δημοσιεύσει χάρτες με τουρκική ΑΟΖ που περιλαμβάνουν ακόμη και την περιοχή της νήσου Μεγίστης (Καστελόριζο) η ελληνική πλευρά απλά παρακολουθεί πλήρως αδρανοποιημένη την τουρκική επεκτατικότητα ενώ θα έπρεπε να ανακηρύξει άμεσα την ΑΟΖ καθ’ άπασα την επικράτεια διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Το άκρων άωτον της κυβερνητικής απραξίας είναι ότι, ενώ η Λιβύη παράνομα έχει εντάξει στη δική της ΑΟΖ τεράστιες θαλάσσιες και μη περιοχές που ανήκουν κυριαρχικά στην Ελλάδα, ακόμη και τη Γαύδο, η ελληνική πλευρά δεν έχει πάρει τα προσήκοντα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Λιβύης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πρότειναν την άμεση χάραξη των γραμμών βάσης και τη εν συνεχεία προκήρυξη και ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ καθ’ άπασα την ελληνική επικράτεια χωρίς γκρίζες ζώνες. Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι η αξιοποίηση της ΑΟΖ θα αποδώσει τεράστιο πλούτο ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.

Για τον λόγο αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο πρόγραμμά τους προτείνουν την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους αναλόγου της αξίας των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και στη συνέχεια τη σταδιακή τιτλοποίηση του παραπάνω δανείου προκειμένου αυτό να διατεθεί στις διεθνείς αγορές με τη μορφή των Καλυμμένων Ομολόγων (CDO- Collateralized Debt Obligations) με ρήτρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, δηλαδή με πολύ υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση και χαμηλό κόστος τόκων, προμηθειών και λοιπών εξόδων.Έτσι σύμφωνα με το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τα άμεσα καθαρά έσοδα «από το προϊόν της διάθεσης μέρους των ανωτέρω Καλυμμένων Ομολόγων τύπου CDO, υπολογίζεται να ανέλθουν κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 150 δις ευρώ».

Τέλος, όπως κατήγγειλε ο Νότης Μαριάς, βασικός στόχος του μνημονίου και της τρόικας είναι η υπερχρέωση της χώρας για να μπορέσουν έτσι να βάλουν χέρι στα «ασημικά» της πατρίδα μας, δηλαδή στα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για το λόγο αυτό άλλωστε, μέσα από τη δανειακή σύμβαση, προβλέπονται ειδικά προνόμια υπέρ των δανειστών σε σχέση με τα μελλοντικά έσοδα από την αξιοποίηση του ελληνικού υποθαλάσσιου πλούτου. Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά οι δανειστές γιατί ο ελληνικός λαός με τον αγώνα του σύντομα θα ξαναπάρει την Ελλάδα στα χέρια του».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *