Τιμήθηκε η μνήμη του καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη

Τη μνήμη του ήρωα καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη που πολέμησε κατά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο τίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που βρέθηκε στο χωριό Αμύγδαλος του δήμου Αρχανών
Αστερουσίων Ηρακλείου, τόπο καταγωγής του καταδρομέα.

Ο Π. Καμμένος, που χαρακτήρισε τον Μ. Μπικάκη ως σύγχρονο ήρωα, κατέθεσε στεφάνι την Παρασκευή (30/1/2015) στον τάφο του και τραγούδησε και ο ίδιος τον εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Κρητικού ήρωα.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο Μανώλης Μπικάκης τιμάται από την Πολιτεία με καθυστέρηση και πρόσθεσε: «Με την παρουσία των δύο αρχηγών του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας και του ταξίαρχου επικεφαλής της περιοχής ήρθαμε εδώ προκειμένου να καταθέσουμε ένα στεφάνι στον καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη .Έναν ηρώα, ένα πολεμιστή που πολέμησε στην Κύπρο μαζί με άλλους που ποτέ δεν τιμήθηκαν. Έναν πολεμιστή που με ένα ΠΑΟ κατάφερε να ρίξει 4 τεθωρακισμένα και ένα ακόμη, τουρκικά, κατά τη διάρκεια της εισβολής και κατοχής στην Κύπρο…».

Ο καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης πήρε μέρος στον πόλεμο ενάντια στην εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974, υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.). Ο ίδιος έμεινε στην ιστορία για την ηρωική προσπάθεια που έκανε πολεμώντας επί τέσσερις μέρες μόνος του και ενώ τον θεωρούσαν οι συμπολεμιστές του νεκρό, αφού αποσπάστηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις και κατέστρεψε πέντε τουρκικά τεθωρακισμένα άρματα με αντιαρματικά βλήματα ΠΑΟ.

Μετά την απόλυση από το Στρατό, εργάστηκε ως οικοδόμος έως το 1994, όταν και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

Στην σημερινή (30/1/2015) τελετή στη μνήμη του Μ. Μπικάκη παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μαν. Κοκοσάλης, αξιωματικοί, τοπικοί φορείς, καθώς και συγγενείς του ήρωα καταδρομέα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *