Χειροπέδες για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει η κυβέρνηση Πηγή: Χειροπέδες για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει η κυβέρνηση

Με τις έρευνες για την εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη Δικαιοσύνη να συνεργάζεται…

με την Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο, είναι πλέον θέμα χρόνου να σκάσει η «βόμβα» και η ΕΛ.ΑΣ να περάσει χειροπέδες σε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και απλών στελεχών του κόμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για περάσουν την πόρτα της φυλακής.

Με μία τέτοια εξέλιξη και με τη Δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί για εγκληματικές ενέργειες βουλευτών και στελεχών της Χ.Α. η κυβέρνηση θα μπορέσει να άρει τη στήριξη που παρείχαν οι πολίτες -ως ένδειξη αγανάκτησης στην κάλπη- στο ακροδεξιό κόμμα.

Μάλιστα ακούγεται από πιο δυναμικές φωνές στην κυβέρνηση πως «με το μπαγλάρωμα» των τεσσάρων πρωτοκλασάτων βουλευτών της Χ.Α. θα σταματήσει τόσο ο φόβος όσο και η ανοχή της κοινωνίας στα φαινόμενα βίας που πρωταγωνιστές τα μέλη των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ.

Συνεχής επικοινωνία Σαμαρά – Δένδια

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να εντατικοποιηθούν μεν οι έρευνες, αλλά όλοι να κινηθούν προσεκτικά, έτσι ώστε να μην υπάρξει το φαινόμενο της σύλληψης και της απελευθέρωσης μέσα σε λίγα 24ωρα λόγω έλλειψης στοιχείων. Οι χειρισμοί είναι τόσο λεπτοί που το τελευταίο 48ωρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντήθηκε δύο φορές με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για τα ευρήματα, ενώ έχει ήδη συνομιλήσει και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Δένδιας έχει δώσει εντολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να γίνουν εξονυχιστικές έρευνες σε όλα σχεδόν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην επικράτεια, ενώ παράλληλα παρουσία εισαγγελέα να ερευνώνται και τα σπίτια των μελών των πυρήνων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Σήμερα εξαλλου έγιναν έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε γραφεία της Χ.Α. στην Κρήτη, αλλά και σε σπίτι μέλος της οργάνωσης.

Χρυσοχοΐδης: Αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ενωμένοι θα υπάρξει και άλλο αίμα

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής τόνισε πως αν τα κόμματα δεν συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή τότε φοβάται πως θα υπάρξουν και άλλα θύματα, θα υπάρξει και άλλο αίμα στους δρόμους. Μάλιστα όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ρώτησε αν γνωρίζει κάτι και έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά, ο κ.Χρυσοχοΐδης απάντησε πως δεν γνωρίζει θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αν παραμείνουν ελεύθεροι οι μαχαιροβγάλτες θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

www.iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *