Απεργία των φυσικοθεραπευτών την Παρασκευή

Τέλος οι «δωρεάν» θεραπείες στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), ο οποίος προχωρεί την Παρασκευή σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενος για την ακολουθούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας που εξοντώνει, όπως αναφέρει, τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, …
«κλείνοντας το μάτι» στις μεγάλες επιχειρήσεις των Κέντρων Αποκατάστασης, ετοιμάζοντας νέους Κανονισμούς Υγείας με στόχο να στέλνουν εκεί τους ασφαλισμένους.
Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, ώρα 12.00.
Οι φυσικοθεραπευτές χαρακτηρίζουν αδιανόητη την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, για μείωση του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας από τα 70 εκ. ευρώ στα 49 εκ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%.
Ο ΠΣΦ ζητά αλλαγή πολιτικής διαφορετικά, όπως αναφέρει, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα υποχρεώνονται από την Δευτέρα να καταβάλουν στους φυσικοθεραπευτές τους ολόκληρο το αντίτιμο για τις συνεδρίες φυσικοθεραπειών και να διεκδικούν, στη συνέχεια, την αποζημίωσή τους από τις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *