Ο Σόρος “βγαίνει από αριστερά” για το ελληνικό χρέος Προτείνει διαγραφή του και στήριξη της πρωτοβουλίας. Βλέπει χειρότερες μέρες

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους τάσσεται με συνέντευξή του ο μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος, ρίχνοντας λάδι στη διαμμάχη του με τη Γερμανία και τις πολιτικές που εφαρμόζει. Ο Σόρος κινούμενος πιο αριστερά από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και προσεγγίζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει …
σημαντική επιδείνωση της ευρωκρίσης τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Η τοποθέτηση του Σόρος δείχνει ότι οι αγορές συζητούν και… ζητούν τη λήψη πολιτικών αποφάσεων για την επαναφορά της Ελλάδας και σπρώχνει προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης με κούρεμα.

«Οι κύριοι λόγοι που θα επιδεινωθεί η κρίση είναι η πιστωτική ασφυξία στην Ιταλία και στην Ισπανία και η πτώση των γερμανικών εξαγωγών στην Ασία. Η Ελλάδα έχει ίσως αγγίξει ήδη το κατώτατο σημείο, εκτός αν σημειωθεί κοινωνική αναταραχή».

Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει το μέλλον της χώρας, απαντά: «Η Ελλάδα χρειάζεται ορισμένες ακόμη διαρθρωτικές αλλαγές, όπως λιγότερους αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και καλύτερο σύστημα είσπραξης φόρων».

Όσο για τα λάθη που γίνονται στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών κρίσεων, ο Τζορτζ Σόρος σχολιάζει: «Η Ευρώπη προσπαθεί να επιλύσει τη χρηματοοικονομική κρίση στο πλαίσιο νόμων που έχουν αποδειχθεί ακατάλληλοι.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *