Παραδόθηκε ο “απόστρατος” που μίλησε με τον Ρουπακιά

Παραδόθηκε στα ανακριτικά γραφεία ο απόστρατος αξιωματικός που συνομιλούσε με το Γιώργο Ρουπακιά λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ο “απόστρατος”, όπως αναφέρεται από τον Ρουπακιά στις απομαγνητοφωνήσεις της Αντιτρομοκρατικής, προκύπτει…

από την άρση απορρήτου ότι τις ώρες πριν από τη δολοφονία βρισκόταν στην περιοχή και είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά στις 23.31, ενώ από τις 23.34 δέχεται διαδοχικές κλήσεις από τον Ρουπακιά, καθώς και τον “πυρηνάρχη” της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Το ενδιαφέρον των αξιωματικών κινήθηκε από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν στις 19/9 μεταξύ του βουλευτή Γιάννη Λαγού και του Γιώργου Πατέλη, όπου ο πρώτος θέλει να μάθει από τον δεύτερο τις συνθήκες της δολοφονίας.

Ο Πατέλης είχε τηλεφωνήσει γύρω στις 7.00 το απόγευμα στον βουλευτή και εκείνος μία ώρα αργότερα, σε άσχημη όπως ακούγεται ψυχολογική κατάσταση, επικοινωνεί με τον “πυρηνάρχη” για να μάθει για την ταυτότητα του τρίτου ατόμου που πήρε τηλέφωνο τον Ρουπακιά. Η αγωνία του μάλιστα είναι τόση, ώστε πιέζει τον Πατέλη να μάθει το μικρό του όνομα, όπως κατέγραψαν οι διάλογοι από το βαλιτσάκι της Αντιτρομοκρατικής.

Το τηλέφωνο του “απόστρατου”, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Αντιτρομοκρατικής, εντοπίζεται βάσει των κεραιών να ακολουθεί το “δρομολόγιο” Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα του Πειραιά, Κερατσίνι και Κοκκινιά, και σύμφωνα με τους αστυνομικούς έχει περάσει και από τον τόπο της δολοφονίας

Παραδόθηκε ο “πυρηνάρχης” της Χ.Α. στο Πέραμα

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήλθε αυτοβούλως το απόγευμα της Πέμπτης και παραδόθηκε ένας ακόμη καταζητούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τον “πυρηνάρχη” της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ο οποίος και συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος έχει αναγνωριστεί από τα μέλη του ΠΑΜΕ ως ένας από τους δράστες της επίθεσης που δέχθηκαν. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα παρουσιάστηκε αυτοβούλως και παρεδόθη στην Αντιτρομοκρατική.

news247.gr / Στέφανος Νικήτας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *